ŠKOLA STARA 112 GODINA

Galerija | Započeli 1,5 milijuna kuna vrijedni radovi na obnovi škole u Mošćeničkoj dragi

Započela je obnova Područne škole Eugen Kumičić u Mošćeničkoj Dragi u vrijednosti 1,5 milijuna kuna. Riječ je o prvoj od tri faze uređenja koja uključuje obnovu donjeg dijela zgrade, prilaza, učionice i sanitarnog čvora. Do jeseni 2024. godine u planu je dovršetak cjelokupne investicije čija ukupna vrijednost iznosi otprilike 4,5 milijuna kuna.

Iva Erceg, ravnateljica OŠ Viktora Cara Emina – Lovran, u sklopu koje je područna škola u Mošćeničkoj Dragi, navela je kako škola broji 80-tak učenika podijeljenih u osam razrednih odjeljenja te kako je unatrag dvije godine otvoren u njoj i produženi boravak. “Škola je stara 112 godina, a ovo je prva njezina velika obnova koju su omogućili PGŽ kao osnivač škole i Općina Mošćenička Draga”, navela je i dodala kako su u obnovu krenuli radi kontinuiranog porasta broja učenika.

VIDEO DANA:

“Nakon kompletnog uređenja lovranske OŠ Viktora Cara Emina, sada je na red stigla i njezina područna škola u Mošćeničkoj Dragi”, rekla je Edita Stilin, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje. Navela je kako će ovo ljeto biti aktivno 50-tak gradilišta, a dva najveća su dogradnja Osnovne škole Ivana Rabljanina i izgradnja školske sportske dvorane Medicinske škole u Rijeci.

Prema riječima načelnika Mošćeničke Drage Rikarda Staraja, do početka školske godine u planu je uređenje okoliša, prizemlja, prilaza i podruma, a naredne dvije godine obnova ostatak ove stoljetne zgrade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari