JESENSKI CIKLUS

Započinju upisi u ovogodišnji program Sveučilišta za 3. dob

Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom, zainteresiranim građankama i građanima starijim od 55 godina predstavlja novi jesenji ciklus predavanja u sklopu programa Sveučilišta za 3. dob.

Upisi  u raznovrsni program započinju upravo na Međunarodni dan starijih osoba, 3. listopada 2022. kada program predstavljamo i u Gradskoj vijećnici u sklopu obilježavanja spomenuta dana.

Jesenji ciklus predavanja kreće predavanjima ususret uvođenju eura pod nazivom „Od kuna do eura – razvoj novca i središnjeg bankarstva“, koja će se održavati od 13. do 27. listopada.

Svakodnevno u medijskom prostoru svjedočimo većini nepoznatoj terminologiji vezanoj uz monetarne politike i središnje banke. Predavačice s Ekonomskog fakulteta u Rijeci napokon će vam razjasniti sve nepoznanice te otkriti kako su banke nastale i koje su im prednosti i mane. Pohađanjem ovog ciklusa prilika je da iz prve ruke napokon saznate sve o aktualnostima kojih su puni medijski članci. Pozivamo sve zainteresirane da nauče sve o pojmovima kao što su inflacija, eurozona, monetarna politika i na vrijeme se pripreme za dolazak eura.

U studenom Sveučilište za 3. dob donosi ciklus predavanja iz psihologije i to na temu Samopoštovanje i njegovo djelovanje na naše mentalno i tjelesno zdravlje, koja su na rasporedu od 10. do 24. studenog 2022.

Jesenji program zaokružit će u prosincu prigodni ciklus predavanja iz enologije čime Sveučilište u Rijeci po prvi puta donosi znanstveno praktični ciklus Uvod u vinarstvo. Predavanje iz enologije trajat će  od 29. studenog do 13. prosinca.

Predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom od 17 do 18:30 sati na Filozofskom fakultetu (Kampus Sveučilišta u Rijeci), a upisnina u pojedini ciklus predavanja iznosi 150,00 kn.

Prvi upisi vrše se online (putem maila 3dob@uniri.hr) od 3. do 10. listopada.

Najave pojedinačnih ciklusa, kao i raspored cijelog programa dostupni su na mrežnim stranicama Sveučilišta za 3. dob.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari