JESENSKI CIKLUS

Započinju upisi u ovogodišnji program Sveučilišta za 3. dob

Idi na originalni članak

Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom, zainteresiranim građankama i građanima starijim od 55 godina predstavlja novi jesenji ciklus predavanja u sklopu programa Sveučilišta za 3. dob.

Oglas

Upisi  u raznovrsni program započinju upravo na Međunarodni dan starijih osoba, 3. listopada 2022. kada program predstavljamo i u Gradskoj vijećnici u sklopu obilježavanja spomenuta dana.

Jesenji ciklus predavanja kreće predavanjima ususret uvođenju eura pod nazivom „Od kuna do eura – razvoj novca i središnjeg bankarstva“, koja će se održavati od 13. do 27. listopada.

Svakodnevno u medijskom prostoru svjedočimo većini nepoznatoj terminologiji vezanoj uz monetarne politike i središnje banke. Predavačice s Ekonomskog fakulteta u Rijeci napokon će vam razjasniti sve nepoznanice te otkriti kako su banke nastale i koje su im prednosti i mane. Pohađanjem ovog ciklusa prilika je da iz prve ruke napokon saznate sve o aktualnostima kojih su puni medijski članci. Pozivamo sve zainteresirane da nauče sve o pojmovima kao što su inflacija, eurozona, monetarna politika i na vrijeme se pripreme za dolazak eura.

U studenom Sveučilište za 3. dob donosi ciklus predavanja iz psihologije i to na temu Samopoštovanje i njegovo djelovanje na naše mentalno i tjelesno zdravlje, koja su na rasporedu od 10. do 24. studenog 2022.

Jesenji program zaokružit će u prosincu prigodni ciklus predavanja iz enologije čime Sveučilište u Rijeci po prvi puta donosi znanstveno praktični ciklus Uvod u vinarstvo. Predavanje iz enologije trajat će  od 29. studenog do 13. prosinca.

Predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom od 17 do 18:30 sati na Filozofskom fakultetu (Kampus Sveučilišta u Rijeci), a upisnina u pojedini ciklus predavanja iznosi 150,00 kn.

Prvi upisi vrše se online (putem maila 3dob@uniri.hr) od 3. do 10. listopada.

Najave pojedinačnih ciklusa, kao i raspored cijelog programa dostupni su na mrežnim stranicama Sveučilišta za 3. dob.

Exit mobile version