ČETVRTI ANEKS KOLEKTIVNOG UGOVORA

Zaposlenima u Dječjem vrtiću Čavlić plaće povećane 35 posto, uvedena nova prava i benefiti

Idi na originalni članak

Osim plaća, Aneksom su povećana i neoporeziva davanja za zaposlenike

Oglas

Općinska načelnica Ivana Cvitan Polić i sindikalna povjerenica SOMK-a Martina Linić potpisale su četvrti Aneks Kolektivnog ugovora za zaposlene u Dječjem vrtiću Čavlić, kojim su prava zaposlenih dodatno povećana za značajnih 35%.

Ovaj Aneks stupa na snagu 1. studenoga 2024. godine, čime se nastavlja unapređenje uvjeta rada zaposlenika u ovoj predškolskoj ustanovi.

Nakon što su prava zaposlenih već povećana za 18% početkom ove godine, novi Aneks donosi usklađenje plaća s Uredbom o nazivima radnih mjesta, uvjetima za raspored i koeficijentima za obračun plaća u državnoj službi. Time se osigurava da plaće zaposlenih u vrtiću odgovaraju standardima državnih službi.

Osim plaća, Aneksom su povećana i neoporeziva davanja za zaposlenike. Tako božićnica i regres sada iznose 350 eura, umjesto dosadašnjih 199,08 eura, dok će dar u naravi povodom Uskrsa porasti sa 53 na 133 eura. Također, svi zaposlenici će dobiti osiguranje od nesretnog slučaja, što predstavlja dodatnu sigurnost i zaštitu na radnom mjestu.

Za općinski proračun 2025. godine, ovo povećanje predstavlja dodatni izdatak od 300 tisuća eura, pa sada ukupni iznos za plaće i naknade iznosi 1,3 milijuna eura.

„Ovaj Aneks je rezultat zajedničkog napora Općine i resornog Sindikata kako bismo osigurali bolje uvjete rada i životni standard naših zaposlenika,“ izjavila je načelnica Cvitan Polić, istaknuvši važnost kontinuiranog ulaganja u predškolski sustav i njegove djelatnike.

Sindikalna povjerenica Martina Linić naglasila je kako ovaj korak predstavlja pomak u pravima radnika te da će doprinijeti zadovoljstvu i motivaciji zaposlenih u Dječjem vrtiću Čavlić.

Exit mobile version