RIJEČ JE O MALOLJETNICIMA

ZAŠTO TAKO?! Vandalizirano novo igralište Miserkino u Kastvu. Vandali kamenjem gađali i vozila i balkone!?

Foto. Grad Kastva

Grad Kastav objavio je na svojoj Facebook stranici loše vijesti o novom igralištu Miserkino

Na priloženim fotografijama može se vidjeti stanje devastacije. Sve je izazvalo zabrinutost među građanima i reagiranje Grada Kastva.

“Igralište je pretrpjelo značajnu štetu, uključujući uništavanje igrala, bacanje i oštećivanje dječjih igračaka, gađanje automobila i balkona kamenjem, te maltretiranje korisnika igrališta. Osim toga, razbijena je i nova špina, što dodatno otežava situaciju.

Neki od počinitelja su već prepoznati, a gradske vlasti pregledat će snimke kamera kako bi se identificirali ostali. Građani su također pozvani da razgovaraju sa svojom djecom, posebno s učenicima starijih razreda, o ozbiljnosti ovakvih postupaka.”, priopćili su iz Grada Kastva.

“Riječ je o učenicima starijih razreda koji bi već trebali znati da bacanje kamenja po automobilima ili rušenje starijih ljudi zbog nesavjesne vožnje biciklom po stepenicama snosi neke posljedice pa i kaznu!”, dodali su iz Grada.

Gradske vlasti apeliraju na roditelje i učitelje da educiraju djecu o odgovornom ponašanju i posljedicama vandalizma, kako bi se spriječili slični incidenti u budućnosti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari