GODIŠNJI REMONT

Video | Zatvoren je najstariji studentski restoran u Rijeci. Razlog je sasvim OK!

Index je zatvoren do listopada a razlog je sanacija dimnjaka te godišnji remont

U Studentskom restoranu Index trenutno se provodi sanacija dimnjaka u nadležnosti Grada Rijeke. Riječ je o dotrajaloj instalaciji.

“I ovim putem zahvaljujemo im se na sanaciji tog dimnjaka jer uvelike doprinosi studentskom standardu, a i radu naših djelatnika u objektu. Također imamo i redoviti remont, tj. održavanje restorana Index kao i svake godine.”, pojašnjava Anita Mavrinac Klarić, zamjenica ravnatelja za prehranu Studentskog centra Rijeka za Kanal Ri.

Index oduvijek ima posebno mjesto u srcima riječkih studenata s obzirom da se radi o najstarijem studentskom restoranu u Rijeci.

Inače, Studentski centar Rijeka obuhvaća tri restorana, četiri bistroa te dva buffeta gdje studenti imaju pravo na subvencioniranu prehranu.

“Imamo od 8 do 10 000 obroka dnevno kad je znači ajmo reći špica naše sezone, tako bi ja rekla. To je 10. mjesec do 12. i nakon nove godine sve do 6. mjeseca.”, dodaje zamjenica ravnatelja za prehranu Studentskog centra Rijeka.

Subvencionirana prehrana definirana je pravilnikom Ministarstva koji nije mijenjan već 10 godina odnosno nije u potpunosti prilagođen današnjem vremenu – a normativ je propisan do najsitnijih detalja.

“Tako da nažalost tu ne možemo utjecati na sastojke nekih jela. Nudimo isključivo jela koja su po pravilniku.”, objašnjava Anita Mavrinac Klarić.

Uz subvencioniranu prehranu nude se i proizvodi koji se mogu kupiti po komercijalnim cijenama, poput različitih vrsta palačinki.

“U našim objektima može bilo tko doći izvana, konzumirati hranu, ovu studentsku plus komercijalnu. Dosta ljudi misli da je to samo za studente, naši restorani i kafići što nije istina. Mi smo otvorenog tipa.”, dodaje Mavrinac Klarić.

Radovi u restoranu trajat će do listopada, a studenti koji gravitiraju prema Brajdi svoje pravo na subvencioniranu prehranu mogu ostvariti u bistrou Pomorskog fakulteta, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari