ZAVRŠENA AKCIJA VOLIM HRVATSKU-VOLIM RIJEKU Tko su najbolji riječki turistički vodiči, recepcioneri, konobari, vozači… a tko ima najuređeniji balkon, okućnicu, terasu?

U organizaciji Grada Rijeke i gradske Turističke zajednice, prigodnom svečanošću u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke obilježen je završetak akcije Volim Hrvatsku – Volim Rijeku. Ovom prigodom riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor TZ Rijeka Petar Škarpa najboljima u nekoliko kategorija uručili su nagrade i priznanja.

I ove godine uspješno je proveden projekt Volim Hrvatsku – Volim Rijeku u sklopu kojeg je provedena akcija Naj, Naj koja se sastoji od dviju aktivnosti: Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor te Ekološke akcije vijeća mjesnih odbora. Akcija Birajmo najljepšu okućnicu, balkon, prozor provodi se u mjesnim odborima još od 2003. godine, a od 2006. godine provodi se akcija Naj, Naj u sklopu Projekta Volim Hrvatsku – volim Rijeku, čiji su glavni nosioci Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke.

Obersnel: Rezultate postižemo zajedno

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je kako je turizam jedna od strateških grana razvoja Hrvatske i kako upravo uređene okućnice, balkoni i niz aktivnosti u okolišu čine taj turizam. Gradonačelnik je rekao da rezultate postižemo zajedno, svatko u okvirima svoje mogućnosti i nadležnosti, ali s istim ciljem. Također je zahvalio svima koji su se uključili u cijeli niz akcija i čestitao onima koji su dobili nagrade.

Dodjela priznanja1

Direktor Turističke zajednice Petar Škarpa izrazio je nadu kako će nagrade i priznanja biti daljnji poticaj svim turističkim radnicima u gradu. Rijeka je i u ovoj godini zabilježila turistički rast, te je u prvih devet mjeseci 2015. godine ostvaren rast noćenja i dolazaka turista za 18% posto u odnosu na isti period prošle godine, a rasli su i prihodi tvrtki i broj zaposlenih u turizmu.

U 2015. nagrade su dodijeljene u sljedećim kategorijama: najuređenija i održavana okućnica, najkreativniji balkon, najuređeniji okoliš višestambene zgrade, najuređeniji okoliš odgojno obrazovne ustanove, doprinos ljepšem izgledu grada, doprinos uređenju Korza i oko Korza u tri kategorije – prozor, balkon i terasa ugostiteljskog objekta.

Nagrađeni

Nagradu za dugogodišnji doprinos uređenju i promociji grada u kategoriji “Najuređenija i održavana okućnica” dobila je Vera Predović (MO Srdoči), dok su priznanja dobili Ankica Lazanja (MO Srdoči), Branka Mičetić (MO Banderovo), Jadranka Nakićen (MO Brašćine – Pulac), Dorotea Tomažić (MO Podvežica), Ana Parlov Kaić (MO Grad Trsat), Vesna Petrović (MO Podvežica), Klara Rahelić (MO Podvežica).

Nagradu za dugogodišnji doprinos uređenju i promociji grada u kategoriji “Najkreativniji balkon” dobila je Erika Tepčić (MO Bulevard), a priznanje Ružica i Josip Medvedec (MO Gornja Vežica), Branko Lalić (MO Srdoči), Slavica Curl (MO Kantrida), Irma Udvardi (MO Pećine) i Ćana Pilić (MO Pećine).

Za dugogodišnji doprinos uređenju i promociji grada u kategoriji “Najuređeniji okoliš višestambene zgrade” nagradu je dobila Marica Kučiš (MO Kozala), dok su priznanja dobili stanari zgrade Vlade Grozdanića 5 (MO Podvežica), Dragica Padovan i stanari zgrade Drage Gervaisa 72-74 (MO Podvežica), Elza Andrić (MO Pećine), Ana Muhar (MO Podvežica), Stanari zgrade Podpinjol 31a (MO Mlaka).

Dodjela priznanja3

Najuređeniji okoliš u kategoriji odgojno-obrazovnih institucija ima Dječji vrtić Oblačić (MO Zamet), a u istoj kategoriji priznanja su uručena vrtićima Galeb (MO Podvežica), Vežica (MO Podvežica), Drenova (MO Drenova), Belveder (MO Belveder), Dom učenika Sušak (MO Podvežica).
Priznanje za doprinos ljepšem izgledu grada uručeno je Studentskom zboru Sveučilišta u Rijeci.

Korzo

Nagrade i priznanja za doprinos uređenju Korza i oko Korza dodijeljene su u tri kategorije: najuređeniji balkon, prozor i terasa ugostiteljskog objekta.

Za najljepši balkon koji je doprinio uređenju Korza i oko Korza nagrada je pripala Tatjani Javorski (MO Brajda-Dolac), a priznanja su dobili Aleksandar Brozina (MO Školjić), Mario Zambelli (MO Školjić), Jadranka Mačukat (MO Školjić), Vilkica Štokić (MO Luka), Karlo Peračković (MO Luka).

Za najljepši prozor koji je doprinio uređenju Korza i oko Korza nagrada je pripala Ani i Marijanu Komadini (MO Luka), a priznanja su dobili Rifat Ferizaj (MO Luka) i Renata Sabljak (MO Brajda-Dolac).

Najuređenijom terasom ugostiteljskog objekta proglašena je terasa ugostiteljskog objekta Smoothie and Juice Bar Priroda i društvo“ (MO Školjić), a priznanja su dobili caffe bar Cukarikafe i Bistro la Rose (MO Školjić).

Pod motom Čovjek – ključ uspjeha provodi se nacionalni program usmjeren na podizanje razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice, u sklopu kojeg se provodi izbor djelatnika godina u raznim kategorijama, koje propisuje Hrvatska turistička zajednica. Svrha ovog programa je obuhvatiti sve djelatnosti koje sudjeluju u stvaranju “slike” gostiju o Hrvatskoj kao gostoljubivoj i privlačnoj turističkoj destinaciji i one koje svojim radom mogu utjecati na podizanje kvalitete usluge u turizmu, kao najvažnijem hrvatskom izvoznom proizvodu. (Iva Blažević/GR)

Posebna priznanja pojedincima

Ove godine dodijeljena su posebna priznanja pojedincima koji su se posebno istakli u slijedećim kategorijama: Senka Karner u kategoriji „Djelatnik prodaje i marketinga u turizmu“, te Lucija Kezele u kategoriji „Djelatnik hotelskog domaćinstva“ iz Grand hotela Bonavia, koji djeluje u sklopu grupacije Plava laguna, Bojan Šenkinc u kategoriji „Turistički vodič“ iz Udruge turističkih vodiča Kvarnera, Željka Žigo u kategoriji „Recepcijski djelatnik“, Ružica Turina u kategoriji „Konobar“ i Dražen Tržić u kategoriji „Kuhar“ iz Jadran hotela Rijeka, Luana Amura u kategoriji „Privatni iznajmljivač“ iz Udruge turističkih iznajmljivača Kvarnera, Tomislav Paušić u kategoriji „Policajac“ iz PU Primorsko goranske, Tihana Bralić u kategoriji „Djelatnik u pomorskom prijevozu“ iz Jadrolinije Rijeka, Cresso Nagy iz KD Autotrolej u kategoriji „Vozač“, Mirna Anđelić iz Brodokomerc nova u kategoriji „Prodavač“, Miljenko Jakovljeviću u kategoriji „Čistač“ i Aleksandar Radešić u kategoriji „Hortikulturni djelatnik“ iz KD Čistoća Rijeka.

[highlight] U svrhu mjerenja kvalitete usluga koje se pružaju kako gostima tako i domaćim ljudima Turistička zajednica grada Rijeke provela je već drugu godinu projekt Tajni kupac na području grada Rijeke. Cilj projekta je analiza i praćenje usluga subjekata u turističkim i srodnim djelatnostima na području grada Rijeke te edukacija subjekata i unaprjeđenje usluga posjetiteljima. U 2015. godini Tajni kupac je tijekom lipnja, srpnja i kolovoza obišao i ocijenio 35 objekata te najboljima ocijenio Croatia Airlines – Poslovnica Rijeka, Grand hotel Bonavia i Muzej grada Rijeke. [/highlight]

Dodijeljena su i posebna priznanja za dugogodišnji doprinos promociji i uređenju grada i kvaliteti ugostiteljstva i turizma: Radio Rijeci povodom 70. obljetnice djelovanja i za dugogodišnji doprinos razvoju turizma i promicanje kulturnog identiteta grada Rijeke, Kuglačkom klubu „Mlaka“(žene) za postignute rezultate i doprinos promociji grada Rijeke, Zračnoj luci Rijeka povodom 45. obljetnice djelovanja i dugogodišnjeg doprinosa razvoju turizma grada Rijeke, Riječkoj nadbiskupiji povodom 90. obljetnice djelovanja i dugogodišnjeg doprinosa razvoju vjerskog turizma grada Rijeke, Vladimiru Rončeviću za dugogodišnji doprinos razvoju turizma grada Rijeke, Marini Rogović za dugogodišnji doprinos razvoju ugostiteljstva i turizma grada Rijeke, č.s. Regini Kristanić za dugogodišnji doprinos razvoju vjerskog turizma grada Rijeke i mons. Ivoslavu Liniću za dugogodišnji doprinos razvoju vjerskog turizma i promicanje kulturnog identiteta grada i promociju grada Rijeke.

Dodjela priznanja2

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari