Riječka ribarnica ponovno diše punim plućima, s dolaskom lipnja završio je lovostaj na plavu ribu, a na štandove su se vratile omiljene delicije: srdela, inćun i skuša. Mirisi mora i svježine ispunili su ribarnicu, a zadovoljstvo se osjeća i među prodavačima i među kupcima.
“Hvala Bogu da je došao kraj i da ćemo se malo ‘posladiti’ s plavom ribom”, kaže Milivoj, redoviti kupac.
“Drago nam je da je konačno stigla plava riba”, dodaje Daisy.
Na štandovima ribarnice već je vidljivo bogatstvo plave ribe, no prodavačice kažu kako još uvijek mnogi nisu ni svjesni da je lovostaj gotov, piše Kanal Ri.
“Baš da imamo više posla, nemamo. Ljudi još misle da je lovostaj, ističe Melinda Glad, prodavačica.
Plava riba nije samo ukusna, već i vrlo zdrava, prepuna omega-3 masnih kiselina koje pridonose zdravlju srca i krvnih žila.
Ipak, povratak plave ribe donio je i nešto više cijene, kilogram srdele ili inćuna jutros je stajao oko 4 eura.
“Nešto skuplje jer smo tek počeli. Kad bude više ribe – cijena pada”, pojašnjava Melinda.