UZ DJEČJI TJEDAN

Zbog ove poruke djeteta s Korza na društvenim mrežama pokrenuta ‘hajka’! Je li vam to normalno?

Foto: Facebook/Z.Š.

Danas su djeca na Korzu dijelila poruke odraslima, no zbog jedne poruke na društvenim mrežama podignuta je ‘uzbuna’

U Rijeci se ovih dana obilježava Dječji tjedan, tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana a ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece i tako dalje.

Moto Dječjeg tjedna je lijepa i prepoznatljiva izreka, koja izražava odnos odraslih prema djeci: „Ljubav djeci prije svega!“ a dodatno se u javnosti ističe i poruka koja izražava glas djece: „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!“

Foto: Facebook/Z.Š.

No jedan takav prijedlog, odnosno poruka, odaslana iz dječje ruke danas na Korzu, izazvala je niz prijepora, neslaganja pa i uvreda na račun djece, škole i cijele akcije!?!

Na komadiću papira kojeg je dijete predalo u ruke odrasle osobe stajalo je: “Odrasli! Čuvajte naše zdravlje. Cijepite nas”. Jasno i glasno.

Što je učinila odrasla osoba? Podijelila svoj dojam o ovoj akciji i poruci sljedećim riječima u gnjevnom tonu (tekst prenosimo kako je napisan, bez ispravljanja gramatičkih pogrešaka):

“Šetam danas riječkim Korzom prilazi mi dijete ne starije od nekih 10 godina i daje mi neki zamotuljak u obliku svitka.Kaže to mali šalju poruke velikima.Naravno da sam uzeo to “pismo” di odbiti djete koje se trudi,malo dalje stoje mentorica,učiteljice i sve brižno nadgledaju.Otvaram taj svitak da vidim što djeca poručuju velikima.
Pitam mentorica kako je moguće da i one sudjeluju u ovom genocidu kažu mi da su na Korzu mnoge riječke osnovne škole .
Ostajem bez teksta.
E pa nedavno vam djecu bagro trgovačka.”, stoji u objavi nezadovoljnog građanina na društvenoj mreži.

Foto: Facebook/Z.Š.

U komentarima ove objave nastavljeno je s osudama akcije, osudama dječje poruke i učitelja, škole i valjda svih imaginarnih ‘zavjerenika’ koji su se urotili protiv ‘zdravlja nacije’.

Evo samo nekih od poruka protkanih osudama, uvredama i mržnjom prema, zapravo, svima koji su uključeni u današnju akciju na Korzu:

“Treba direktiva na Korzo u sto većem broju direktno?Molim vas i lokaciju ovih djecoubojica i ispiranja njihovih mozgova!SOTONE!!!!

“Nedo Bog da mi Lucia to danas kaze ili”

“Bože sačuvaj ?”

“Molim????? Molim te poruku u inbox. O kojoj je školi riječ?”

“Ja ne vjerujem, prestrasno! Jezivo!!”

Akcija na Korzu je nastavljena. Djeca i dalje dijele svoje poruke odraslima. Nadamo se da će se barem neke ‘primiti’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari