UZ DJEČJI TJEDAN

Zbog ove poruke djeteta s Korza na društvenim mrežama pokrenuta ‘hajka’! Je li vam to normalno?

Idi na originalni članak
Foto: Facebook/Z.Š.

Danas su djeca na Korzu dijelila poruke odraslima, no zbog jedne poruke na društvenim mrežama podignuta je ‘uzbuna’

Oglas

U Rijeci se ovih dana obilježava Dječji tjedan, tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana a ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece i tako dalje.

Moto Dječjeg tjedna je lijepa i prepoznatljiva izreka, koja izražava odnos odraslih prema djeci: „Ljubav djeci prije svega!“ a dodatno se u javnosti ističe i poruka koja izražava glas djece: „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!“

Foto: Facebook/Z.Š.

No jedan takav prijedlog, odnosno poruka, odaslana iz dječje ruke danas na Korzu, izazvala je niz prijepora, neslaganja pa i uvreda na račun djece, škole i cijele akcije!?!

Na komadiću papira kojeg je dijete predalo u ruke odrasle osobe stajalo je: “Odrasli! Čuvajte naše zdravlje. Cijepite nas”. Jasno i glasno.

Što je učinila odrasla osoba? Podijelila svoj dojam o ovoj akciji i poruci sljedećim riječima u gnjevnom tonu (tekst prenosimo kako je napisan, bez ispravljanja gramatičkih pogrešaka):

“Šetam danas riječkim Korzom prilazi mi dijete ne starije od nekih 10 godina i daje mi neki zamotuljak u obliku svitka.Kaže to mali šalju poruke velikima.Naravno da sam uzeo to “pismo” di odbiti djete koje se trudi,malo dalje stoje mentorica,učiteljice i sve brižno nadgledaju.Otvaram taj svitak da vidim što djeca poručuju velikima.
Pitam mentorica kako je moguće da i one sudjeluju u ovom genocidu kažu mi da su na Korzu mnoge riječke osnovne škole .
Ostajem bez teksta.
E pa nedavno vam djecu bagro trgovačka.”, stoji u objavi nezadovoljnog građanina na društvenoj mreži.

Foto: Facebook/Z.Š.

U komentarima ove objave nastavljeno je s osudama akcije, osudama dječje poruke i učitelja, škole i valjda svih imaginarnih ‘zavjerenika’ koji su se urotili protiv ‘zdravlja nacije’.

Evo samo nekih od poruka protkanih osudama, uvredama i mržnjom prema, zapravo, svima koji su uključeni u današnju akciju na Korzu:

“Treba direktiva na Korzo u sto većem broju direktno?Molim vas i lokaciju ovih djecoubojica i ispiranja njihovih mozgova!SOTONE!!!!

“Nedo Bog da mi Lucia to danas kaze ili”

“Bože sačuvaj ?”

“Molim????? Molim te poruku u inbox. O kojoj je školi riječ?”

“Ja ne vjerujem, prestrasno! Jezivo!!”

Akcija na Korzu je nastavljena. Djeca i dalje dijele svoje poruke odraslima. Nadamo se da će se barem neke ‘primiti’.

Exit mobile version