ZANIMANJE TURISTA SVE VEĆE

Video | ZIMSKA IDILA Delnice bajkovite, ali što gosti rade? ‘Bilo bi super da ima sanjkalište, ovako šećemo…’

Gorski kotar i dalje nema ozbiljno razvijen zimski turizam, a zanimanje turista sve je veće

Turistički promet je 16 posto bolji nego rekordne 2019-e, no direktor hotela u Fužinama otkriva nam: ‘Kasnimo barem 10 godina, a interes je ogroman. Imamo izuzetu poziciju, ono nešto prirodno, uvijek je hladno, a imamo i vodu za topove za snijeg’

Delnički park izgleda bajkovito. Pod otežalim granama svoje je mjesto pronašao snjegović, a oko njega pravo je bojno polje! Snježna municija leti na sve strane, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

“Više volim snijeg nego more, zato što je zabavniji”, otkriva jedan mališan, a Nicolas Vajcenfeld s Viškova dodaje: “Grudali smo se, radili snjegovića, gurali glavu u snijeg!”

Rozi i Tor prava su atrakcija, a tražena je i vožnja kočijom! “Super mi je na poniju, uživam!”, kaže nam još jedan mališan.

Mnogi su jedva dočekali posjet delničkoj adventskoj bajci i selu Bake Mraz, ali sve to traje samo nekoliko tjedana, a zima ovdje zube pokazuje mjesecima.

Iz Rijeke je stigla i Matea Arbanas koja ima ideju više: “Bilo bi super da postoji neko sanjkalište ili tako nešto gdje bi onda mogli provest cijeli dan. Ovako šećemo, a ne znamo kuda baš šećemo.”

Snijega nema dovoljno za pravo zimovanje pa je očit problem nedostatka zimske infrastrukture, sanjkališta i skijališta koji rade non-stop. Od njih bi svi profitirali.

Direktor hotela u Fužinama Andrej Kaularić o svemu kaže: “Mogu slobodno reći da kasnimo barem jedno 10 godina i interes je ogroman, mislim da cijeli Gorski kotar ima jednu izuzetno dobru poziciju, ima nešto ono prirodno, a to je još uvijek hladnoća i ono što je najbitnije imamo vodu od koje možemo proizvoditi snijeg, znači topovi ne bi smjeli biti nikakav problem.”

U kući s pet zvjezdica do lipnja su samo dva slobodna vikenda, ljetne i zimske cijene su jednake, ali u ovo vrijeme gosti vide manjkavosti sredine!

Voditeljica kuće za odmor u Fužinama Jelena Dokić daje detalje što gostima nedostaje: “U svakom slučaju gosti traže zanimaciju za djecu u vidu nekih sanjkališta, skijališta, nekog mjesta gdje bi se djeca mogla poigrati na snijegu.”

Gorski kotar ima 16% bolji turistički promet nego rekordne 2019-e, a taj trend očekuju i ove zime. Potencijal je velik. O tome govori i Petar Hrg, direktor Turističke zajednice Gorskog kotara: “Razvija se mreža malih obiteljskih sanjkališta što će značiti da ćemo sljedeće godine u svakoj jedinici lokalne samouprave na području znači svakog većeg mjesta u Gorskom kotaru imati jedno lijepo malo uređeno sanjkalište.”

Krajnje je vrijeme za ozbiljne projekte želi li Gorski kotar opravdano nositi titulu zimske turističke prijestolnice, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari