EVO ŠTO VAS OĆEKUJE

Zimska priča iz Benčića #3: veselo uz radionice, filmove, svirku i zezanje

Zimska priča iz Benčića, manifestacija koja je po prvi puta održana 2021. godine, organizira se i treći put te nudi bogat osmodnevni program kojim će riječki kvart kulture u ovo predblagdansko vrijeme dodatno oživjeti.

U tjednu od 15. do 22. prosinca 2023. godine, prostor Dječje kuće, Muzeja Grada Rijeke i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te prostor dvorišta u Benčiću ispred buduće Gradske knjižnice Rijeka bit će poprište šarolikih događanja namijenjenih najširoj publici te posebno djeci. Kreativne radionice, svirke, izložbe, predavanja, susreti… sve će to biti dio prosinačkog đira Benčićem. I svi su pozvani doći u đir.

Zimska priča otvara se 15. prosinca u 18.30 sati u dvorištu Benčića paljenjem rasvjete, showom vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke i nastupom Limene glazbe Trsat.

Samom otvorenju prethodit će 12., 13. i 15. prosinca radionice animiranog filma, inspiriranog ljepotom Rijeke i nasljeđem Gustava Klimta, koje će se održavati u Palači šećera. Također, uoči otvorenja Zimske priče održavaju se i Norveški dani u Rijeci koji uključuju blok norveških kratkometražnih filmova za djecu i projekciju filma Kraljica plesa (Dancing Queen) koje će se održati u Dječjoj kući 14. prosinca te filmsku projekciju Patke selice (Migration), Striborovu blablaonicu Božić nam dolazi i norveški obiteljski kviz Jooooj….kako se ono zove koji će se redom održati 15. prosinca, također u Dječjoj kući.

Nakon samog otvorenja Zimske priče, u Dječjoj kući će se u 19.00 sati održati projekcija filma Wonka te nastupi dječjih plesnih skupina – Plesne radionice M, Flash Dance Unita i Plesne grupe Flame. Program je to pod nazivom Plešemo!

Istoga dana u 19.00 sati, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti bit će otvorena izložba Vidljive koja predstavlja više od pedeset autorica, a rezultat je istraživanja zastupljenosti radova umjetnica u muzejskim zbirkama.

Nakon otvorenja, već od subote 16. prosinca pa sve do 22. prosinca, Zimska priča donosi u art kvart Benčić niz kreativnih radionica, radionice pisanja, filmske projekcije, buvljak, društvene igre i igre rješavanja zagonetki, pričaonice, stručna vodstva i šetnje muzejima art kvarta te pravu kvartovsku zabavu uz svakodnevni večernji nastup DJ Mirilo.

Pozivaju se sva djeca, roditelji, bake i djedovi da detaljan program Zimske priče iz Benčića prouče na stranicama Dječje kuće (https://djecjakuca.hr/zimska-prica-iz-bencica-3-veselo-uz-radionice-filmove-svirku-i-zezanje/) te da se na vrijeme prijave na ona događanja za koja je, zbog ograničenog broja polaznika, nužna prethodna prijava.

U četvrtak 21. prosinca, u sklopu Zimske priče nastupit će Pachamamma Street Connection, održat će se i show s vatrom Tko je ukrao Božić, a u petak 22. prosinca, posjetitelje će uz pop i rock evergreene zabavljati Akustični duo Blu: Kanu.

Organizatori programa Zimske priče iz Benčića su gradske ustanove u kulturi: Art kino Croatia, Gradska knjižnica Rijeka, Gradsko kazalište lutaka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Muzej Grada Rijeke.

Svi poručuju: vidimo se u Benčiću!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari