BOGAT PROGRAM DOGAĐANJA

Zimska priča iz Benčića u petak: koncert Grapevine Babies, ArtBazaar, filmovi, radionice…

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Zimska priča iz Benčića nastavlja se u petak, 17. prosinca, brojnim programima u Palači šećerane, Dječjoj kući, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti te u dvorištu Benčića.

U sklopu popodnevnog programa u dvorištu Benčića uz glazbu Radio Rože i okrjepu koja se nudi u ugostiteljskim kućicama u petak u 19.00 sati na pozornici u dvorištu Benčića počinje koncert Grapevine Babies – grupa sastavljena od niza vrhunskih glazbenika koji svojim autorskim repertoarom kroz energičan živi nastup stvaraju atmosferu koja odiše pozitivom i plesom.

U Dječjoj kući u petak od 12,00  do 20,00 sati održava se  riječki projekt urbane tržnice ARTBAZAAR. U 17,00 sati počinje projekcija filma JAHAČ ZMAJA. U 17,30 sati počinje radionica OD STAKLENKE DO LAMPIONA za djecu uzrasta 3 do 7 godina (s roditeljima) i 5 do 7 godina (samostalno).  U 19,00 sati počinje film SPIDER-MAN: PUT BEZ POVRATKA

U Palači Šećerane u petak u 17,00 sati nastavlja se RADIONICA KERAMIKE (2/2) za odrasle.

U prizemlju se održava sajam rukotvorina RIJEČKA MOOSTRA a  također se mogu razgledati  izložbe NEPOZNATI KLIMT: LJUBAV, SMRT I EKSTAZA; STALNI IZLOŽBENI POSTAV O RIJEČKOJ POVIJESTI I PALAČI ŠEĆERANE i 750 GODINA LJEKARNIŠTVA NA TLU HRVATSKE

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u petak do 20.00 sati može se pogledati izložba SANJA IVEKOVIĆ: MAKE UP – MAKE DOWN, VIDEORETROSPEKTIVA te instalacija PLATTFORMER, PING PONG U GRADU / SONIC PLATTFORMING

U nastavku cjelovit program za petakProgram je moguće otvoriti i putem QR koda na plakatu kojim se najavljuje manifestacija.

PETAK, 17. PROSINCA 2021. 

12.00 – 20.00 SATI: ARTBAZAAR

Dječja kuća, Dnevni boravak

artBazaar je riječki projekt urbane tržnice. Organizira ga Udruga artBazaar koju vode Lukrecija Tomušić i Tanja Kanazir, uz potporu Odjela za kulturu Grada Rijeke. Udruga artBazaar osnovana je 2014. godine. Prvi artBazaar održao se u prosincu 2011. godine. Održava se u prosjeku dva puta godišnje, oko Božića i u proljeće. Do sada je održano dvadesetak izdanja sajma, a svako izdanje ima oko trideset izlagača. Misao vodilja pri organizaciji artBazaara je ponuditi posjetiteljima raznolik asortiman proizvoda te promovirati lokalne brandove i kupnju lokalnih, kvalitetnih, ručno izrađenih proizvoda. Također, sve veći dio organizacije i ponude artBazaara su i popratni događaji s ciljem poboljšanja kvalitete života građana, a najčešće su to radionice za sve uzraste. “Božićni artBazaar” 2021.» održat će se 17., 18. i 19. prosinca od 12 – 20 h u Dječjoj kući u Art-kvartu Benčić, nakon pune dvije godine stanke zbog pandemije. Održat će se u sklopu eventa Zimska priča iz Benčića koji će trajati od 13. do 19. prosinca u Kompleksu Benčić. Svoje rukotvorine izlagat će 25 izlagača:

Artstudioglassy, AvaDesign, Čabeceda,  CrocodilePrints,  DesignbyBojanaVuksanovic,  DODA KERAMIKA, Eli’sFantasy, EstonTeco, GEMMA LUTUM, HEARTWOOD & pekmezmed’s mossariums,  HYPERsocks, Illegal Lotus, Krampus Lab, LeBand HOME, LEVIN COCO, LUCIKA, Madfly Design, Marigold, NAOKI leather lab, naOtoku, Paint bucket princess, RETROKVARNER, tamaratravasillustration, WallWare#Tanjur, wo&wi.

17.00 – 19.00 SATI: DVODNEVNA RADIONICA KERAMIKE (2/2)

Muzej Grada Rijeke / Palača šećera, pedagoška učionica (polukat), za odrasle

17.00 SATI: PROJEKCIJA FILMA JAHAČ ZMAJA

Dječja kuća, Dvorana, trajanje: 91 min, ulaznica: 25 kn

Jahač zmaja animirani je film temeljen na istoimenom bestselleru autorice Cornelie Funke, prodanom u više od tri milijuna kopija diljem svijeta. Obiteljski je to film o neočekivanom herojskom triju – zmaju, dječaku i šumskom kolačiću! A ako vam ova ekipa ne zvuči dovoljno nevjerojatno, čekajte tek da vidite nevjerojatne pustolovine i neobične susrete koji su pred njima! Firedrake je mladi srebrni zmaj kojem je dojadilo što se stalno mora skrivati u šumovitoj dolini. Starijim generacijama zmajeva želi pokazati svoje moći i sposobnosti. Priliku za to dobiva kad shvati da se ljudi spremaju uništiti posljednje utočište njegove obitelji, te potajno kreće na pustolovno putovanje sa šumskim kolačem Sorrelom ne bi li pronašao Rim neba, tajanstveno utočište zmajeva. U toj utrci protiv vremena, pred njima će se naći nebrojene avanture i neočekivani događaji, od kojih će jedan biti presudan – susret s bezdušnim čudovištem iz prošlosti čiji je jedini cilj – uništenje posljednjeg zmaja. Cornelia Funke višestruko je nagrađivana spisateljica znanstvenofantastičnih romana za djecu i odrasle, a knjigu Jahač zmaja napisala je 1997. godine. Djela su joj prevedena na više od 30 svjetskih jezika, a među ona najpoznatija ubraja se trilogija Svijet od tinte.

Projekciju organizira Art-kino. Ulaznice za filmske projekcije  dostupne su na blagajni u prizemlju Dječje kuće, putem platforme www.ulaznice.hr  te na blagajni Art-kina. Blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije i zatvaraju 10 minuta nakon početka zadnje projekcije.

17.30 – 19.00 SATI:  RADIONICA OD STAKLENKE DO LAMPIONA

Kontejner, uzrast: 3 – 7 godina (s roditeljima); 5 – 7 godina (samostalno)

Božićne svjetiljke su najdraži osvjetljivači zimskih večeri, a kako ih izraditi pokazat će vam djevojke iz kreativnog ateliera ArtMašina. Recept je jednostavan: jedna staklenka, malo paus papira, puno boja i prstohvat blagdanske čarolije bit će dovoljno da stara ambalaža od krastavaca postane najsvjetliji ukras doma! Radionicu organizira Muzej moderne i suvremene umjetnosti.  Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca: https://forms.gle/C3dru26Bv4eVPpQ68

19.00 SATI: PROJEKCIJA FILMA SPIDER-MAN: PUT BEZ POVRATKA

Dječja kuća, Dvorana, trajanje: 148 min, ulaznica: 25 kn

19.00 – 21.00 SAT: KONCERT:  GRAPEVINE BABIES

Pozornica na otvorenome u dvorištu Benčića

Grapevine Babies je grupa sastavljena od niza vrhunskih glazbenika. Svojim autorskim repertoarom kroz energičan živi nastup stvaraju atmosferu koja odiše pozitivom i plesom. Drugim riječima, kombinacija funky ritmova, gitarskih solaža i općenito feel good groova nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Niz  samostalnih  i festivalskih nastupa diljem Hrvatske grupi je priskrbio nadimak “mnogoljudna kvarnerska funk senzacija“. Za sobom imaju album Funkle Ben ‘s Sex Potion. Trenutno rade na finalizaciji svog drugog albuma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari