Zimski praznici u Astronomskom centru uz Priču o pogledu

Za aktivne zimske praznike riječkih školaraca, Astronomski centar Rijeka i ove je godine pripremio poseban program. Tako će se svakog radnog dana u 17 sati, od 27. prosinca do 12. siječnja 2018., prikazivati se zabavno-edukativni film Priča o pogledu

Priča o pogledu najnoviji je film u fundusu riječkog planetarija, a u kojem se objašnjava kako funkcionira ljudsko osjetilo vida.

Snimke iz različitih dijelova života uključujući ljude, krajolike, nebo, životinjski svijet i Svemir, pozadina su za realistične animacije koje stvaraju priču o putovanju fotona iz središta udaljene zvijezde, kroz galaksiju do oka mladog promatrača.

Putovanje fotona završava kada se njegova energija pretvori u električni živčani impuls koji zatim putuje do ljudskog mozga i u različitim centrima stvara sliku koju ljudski um vidi.

U hrvatskoj verziji filma glas posuđuje Sanja Doležal Šarić koja je za vrijeme sinkronizacije posjetila Centar, a produkciju potpisuje Olja Dešić iz Studija Maraton.

Film Priča o pogledu za planetarij nastao je prema jednosatnom dokumentarcu tvrtke Koenig Films, a produciranog za PBS, Sight The Story of Vision.

Ulaznice se mogu kupiti u Astronomskom centru ili online.

Cijene ulaznica za planetarij: 20 kuna za odrasle; 10 kuna za djecu, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom. Cijena ulaznica za zvjezdarnicu je 10 kuna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views