ŽIVO U RIJEČKOM CTK-u: Prijavi se na neku od sedam besplatnih radionica u sklopu Zimske škole!

Praznici samo što nisu! Eto prilike za druženje, učenje i zabavu! Prijavi se na besplatne radionice u sklopu Zimske škole koju CTK Rijeka organizira od 27. prosinca 2016. do 5. siječnja 2017.

Osam radnih dana između Božića i Sveta tri kralja možeš se baviti internetom stvari, mBotovima i animiranim filmom, a u prvi tjedan 2017. godine ulazimo s radionicama programiranja, alatima za online suradnju, ekologijom ili spojiti umjetnost i aktivizam.

Radionice za učenike nižih razreda osnovne škole

Za učenike od 1. do 5. razreda osnovne škole pripremili smo radionice Zagrebi za zabavu i Daj 5 za reciklažu. Na radionici Daj pet za reciklažu, koja će se održavati u drugom tjednu Zimske škole od 12:00 do 13:30 polaznici će učiti odvajati otpad i reciklirati. Radionicu provodi udruga Ri Eko.

Kako koristiti program Scratch koji omogućuje vizualno programiranje naučit će polaznici radionice Zagrebi za zabavu koja će se održavati od 10:00 do 11:30 sati u tjednu od 2. do 5. siječnja 2017.

raspored

Učenicima od 3. do 8. razreda osnovne škole, namijenjena je radionica mBotova koja će se održati od 11:15 do 12:45 u prvom tjednu Zimske škole. Na toj radionici polaznici će učiti sastaviti, programirati i upravljati simpatičnim robotima mBotovima.

Radionice za učenike viših razreda osnovne škole

Učenici viših razreda osnovne škole – od 5. do 8. razreda – mogu se uključiti u još dvije radionice koje će se održati u tjednu nakon Božića.

Za njih u CTK Rijeka pripremaju radionicu Internet of Things na kojoj mogu naučiti kako povezati svakodnevne objekte (poput zvona ili svijetla) s Internetom te ih na taj način unaprijediti i upravljati njima na daljinu. Radionica će se održavati od 9:15 do 10:00 sati, od utorka 27. prosinca do četvrtka 29. prosinca 2016.

Od 13:00 do 14:45 udruga AnimatoRi priprema radionicu animiranog filma na kojoj će se polaznici upoznati s medijem, dizajnom lika, ulogom zvuka u filmu te razradom pokreta. Polaznici će izrađivati tradicionalnu 2D animaciju na papiru te crtati u računalnim programima. A zajedno ćemo u pogledati pokoji animirani film 😉

Radionice za srednjoškolce i mlade

Učenici srednjih škola i mlade osobe mogu se uključiti u dvije radionice nakon što se oporave od novogodišnjeg slavlja.

zimska-skola-2017

Radionica alati za online suradnju u četiri će dana polaznicima predstaviti brojne poznate (poput Skypea ili Google Drivea), ali i one manje poznate online alate (Trello, BaseCamp) koji su svima dostupni i mogu im olakšati kako privatni, tako i poslovni život. Vrijeme održavanja radionice je od 10:30 do 11:30 sati, a u njoj mogu sudjelovati svi koji imaju od 15 do 30 godina.

Kombinacija umjetnosti, aktivnog građanstva, kreativnog izražavanja i društvenog angažmana mladih je ono što objedinjuje radionica Artivizam koja je namijenjena mladima od 15 do 24 godine. Radionica će se provoditi od utorka 3. siječnja do četvrtka 5. siječnja u terminu od 12:00 do 16:00 sati. Artivizam je dio istoimenog projekta koji provode udruge Kombinat, Pariter i SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava.

Na radionice se možeš prijaviti putem obrasca sve do 22. prosinca 2016.

Radionice su besplatne za polaznike zahvaljujući financijskoj potpori Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari