LOKALNI IZBORI

Zlatko Komadina predstavio mlade kandidatkinje i kandidate za županiju koalicije SDP-PGS-IDS-HSU-HSS

Na Međunarodni praznik rada, kandidat za župana Zlatko Komadina je simbolički, ispred sjevernog ulaza u Brodogradilište 3. Maj, predstavio mlade kandidatkinje i kandidate za Županijsku skupštinu na listi koalicije stranaka koju čine SDP, PGS, IDS, HSU i HSS

Tom je prilikom Zlatko Komadina čestitao svim građanima Primorsko – goranske županije Međunarodni praznik rada te istaknuo da su mladi naša sadašnjost i budućnost, oni će stvarati budućnost Zeleno –plave županije. Dodao je kako je lokacija današnjeg predstavljanja odabrana kako bi se na simboličan način odala počast radnicima:

„3.Maj je simbol rada, simbol Rijeke i slobode našeg grada i tu smo se okupili kako bismo proslavili današnji praznik.“

Uz Zlatka Komadinu, listu je predstavio i kandidat za zamjenika župana Vojko Braut.

Pridruživši se čestitkama za 1. Maj, spomenuo je da borba radnika za vlastita prava traje i dalje, posebno u uvjetima pandemije koronavirusa.Za kandidate s liste naglasio je da se radi o osobama s različitim političkim, ali s velikim radnim iskustvom i radnim elanom koji će se dokazati u sljedećem mandatu.

Novinarima su se obratili i pojedini kandidati s liste.

Robert Matić, aktualni predsjednik Savjeta mladih PGŽ, istaknuo je ulaganje Županije u škole, dvorane i centre kompetencija s ciljem poboljšanja položaja mladih. Posebno je istaknuo izradu Strategije za mlade PGŽ, strateškog dokumenta koji će uz podršku župana i Županijske skupštine objediniti sve mjere i projekte s ciljem kvalitetnijeg života mladih županije.

Marko Mataja Mafrici je istaknuo da će mladi ljudi s liste unijeti novu energiju u rad Skupštine te će svojim doprinosom pokazati i dokazati da politika može biti častan poziv čime će doprinijeti razbijanju trenutnih stereotipa o politici i političarima.

Nives Večerina, kandidatkinja HSS-a, kazala je da je PGŽ jedna od uspješnijih županija u Hrvatskoj koja nudi motive mladima da ostanu na ovom području kroz profesionalni i društveni razvoj.

U ime PGS-a okupljenima se obratio Damir Pilepić napominjući odlične rezultate Županije u okviru izgradnje infrastrukture za mlade, napomenuvši pritom da će se u narednom mandatu nastaviti istim ritmom.

Uz navedene kandidate na listi za Županijsku skupštinu nalaze se i Adelina Kunst, kandidatkinja SDP-a, Nina Bojanić, kandidatkinja HSS-a, Viktor Ivaniš, kandidat PGS-a i Sandro Ladavac, kandidat IDS-a.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views