ATRAKTIVNIJA POZICIJA PRIVEZA

Znatno se povećava cijena zakupa komercijalnih kapaciteta na brodu Galeb

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke usvojene su izmjene Odluke o zakupu dijelova plutajućeg objekta – Broda Galeb

Rekonstrukcija Broda Galeb je u tijeku te se trenutno nalazi u brodogradilištu Dalmont d.o.o. u Kraljevici. Radovi na rekonstrukciji u dijelu pripreme za ulazak budućeg zakupca komercijalnih prostora (ugostiteljski i smještajni kapaciteti) su dovršeni, rečeno je na sjednici.

S obzirom na definiranje atraktivnije pozicije priveza bliže centru grada, usvajanje Odluke o proglašenju prestanka epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom te činjenice da se situacija na tržištu bitno promijenila, predlaže se povećati iznos početne zakupnine sa 3 na 11,02 eur/m2.

Nadalje, u svrhu reguliranja odnosa s Lučkom upravom, s obzirom na komercijalnu djelatnost budućeg zakupca, utvrđeno je da koncesijsko odobrenje nije pravnotehnički optimalan način uređivanja uvjeta zakupa na brodu Galeb, već se prema Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, pravo na obavljanje lučkih djelatnosti stječe se na temelju koncesije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari