ATRAKTIVNIJA POZICIJA PRIVEZA

Znatno se povećava cijena zakupa komercijalnih kapaciteta na brodu Galeb

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke usvojene su izmjene Odluke o zakupu dijelova plutajućeg objekta – Broda Galeb

Oglas

Rekonstrukcija Broda Galeb je u tijeku te se trenutno nalazi u brodogradilištu Dalmont d.o.o. u Kraljevici. Radovi na rekonstrukciji u dijelu pripreme za ulazak budućeg zakupca komercijalnih prostora (ugostiteljski i smještajni kapaciteti) su dovršeni, rečeno je na sjednici.

S obzirom na definiranje atraktivnije pozicije priveza bliže centru grada, usvajanje Odluke o proglašenju prestanka epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom te činjenice da se situacija na tržištu bitno promijenila, predlaže se povećati iznos početne zakupnine sa 3 na 11,02 eur/m2.

Nadalje, u svrhu reguliranja odnosa s Lučkom upravom, s obzirom na komercijalnu djelatnost budućeg zakupca, utvrđeno je da koncesijsko odobrenje nije pravnotehnički optimalan način uređivanja uvjeta zakupa na brodu Galeb, već se prema Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, pravo na obavljanje lučkih djelatnosti stječe se na temelju koncesije.

Exit mobile version