Zračna luka Rijeka – prazna u “špici” sezone??! Danas, samo 4 leta

  • Nakon radnog sastanaka o razvoju i pozicioniranju Zračne luke Rijeka koji je prošli tjedan na županovu  inicijativu održan u riječkoj Zračnoj luci i optimističnim najavama koje su uslijedile nakon tog sastanka, odlučili smo se i sami uvjeriti na čemu počiva takav optimizam
Naslovnica dnevnih novina od prije mjesec dana

Ono što nas je danas (srijeda 9. kolovoz, dakle sama “špica” sezone) tamo dočekalo, najblaže nas je rečeno šokiralo. Već neko vrijeme mediji pišu kako “zapostavljena zračna luka obara rekorde”, pa se spominje kako je udvostručen broj polijetanja i slijetanja u odnosu na prošlu godinu, a po istom tom broju polijetanja i slijetanja u svibnju, Zračna luka Rijeka je na drugom mjestu u Hrvatskoj, odmah poslije Zagreba. Da, dobro ste čuli! Kažu nam da ima više posla nego Dubrovnik, Split, Zadar ili Pula. Kako je to moguće??!

I mi se pitamo, a pogotovo nakon što smo danas oko 17:00 sati posjetili riječki aerodrom koji je bio potpuno prazan u jeku turističke sezone!

Malo smo se raspitali i saznali da danas imaju ukupno 4 (slovima) četiri leta! Dakle kada ostale zračne luke na hrvatskoj obali vrve od turista i putnika, naša Zračna luka Rijeka – ona koja obara rekorde zjapi prazna!

Nema putnika u sezoni

Postavlja se pitanje koje nam to onda brojke prikazuju?

Pretpostavka je da se radi o “školi letenja” gdje se pista iznajmi nekoj kompaniji koja radi obuke novih pilota, a svako njihovo uzlijetanje i slijetanje evidentira se kao i komercijalni let. Kažemo pretpostavka i voljeli bi dobiti informaciju od nadležnih.

 

Naravno da ima pozitivnih pomaka u poslovanju, kao npr. to što prvi put od 2005-te godine, Rijeka ima i cjelogodišnju međunarodnu avionsku liniju, i to prema njemačkom Kölnu.

Sve pozitivne pomake svaki put prenesemo na našem portalu, ali nemojte nas ni naše čitatelje statističkim podacima navoditi na krive zaključke! Oči ne varaju! Činjenica je da je Zračna luka Rijeka usred rekordne turističke sezone u Hrvatskoj, danas prazna odnosno ima samo 4 leta!

Kolovoz (najjači) mjesec izgleda ovako:

Ponedjeljak je najlošiji – samo 3 aviona! U srijedu i nedjelju dolaze 4 putnička aviona, a u petak i subotu 5. Jedini malo bolji dani u tjednu su utorak i četvrtak kada na naš aerodrom sleti 9 putničkih aviona.

Može i mora bolje! I zato pozdravljamo inicijativu župana Komadine jer nešto hitno treba poduzeti.

 

Interijer obnovljen ali prazan

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari