O DALJNJOJ SURADNJI

Župan Komadina i mons. Uzinić održali sastanak na temu sanacije krova Caritasovog doma Sv. Ana

Župan Zlatko Komadina je u sjedištu Primorsko-goranske županije primio riječkog nadbiskupa mons. Matu Uzinića kako bi razgovarali o mogućnostima daljnje suradnje kroz potporu djelovanju Caritasovog doma Sv. Ana za žene i djecu – žrtve obiteljskog nasilja.

Nadbiskup Uzinić je zahvalio županiji na potpori koju ona pruža radu nadbiskupije u segmentima brige o starijim osobama, zaštite i obnove vjerskih objekata, ali i zaštite žrtava nasilja.

Upravo je Dom Sv. Ane, odnosno nužna sanacija krova zgrade u kojoj se nalazi, bio glavna tema razgovora. Naime, zbog vremenskih neprilika i dotrajalosti potrebno je izvršiti građevinske radove kojima će se obnoviti krovni pokrov i krovna izolacija kako bi se spriječilo prokišnjavanje, ali i daljnje propadanje konstrukcije i unutarnjih prostora.

Župan Komadina je istaknuo kako su solidarnost i osjetljivost ključni kada se radi o ranjivim skupinama u našem društvu te da im u svakom pogledu treba pružiti oslonac i pomoć. Najavio je da će se Primorsko-goranska županija financijski uključiti u projekt obnove krovišta te da će, kao i do sada, u okviru svojih mogućnosti pomoći s radom Doma za žene i djecu – žrtve obiteljskog nasilja.

Uz nadbiskupa Uzinića, na sastanku je sudjelovala i Željka Frković, ravnateljica Doma Sv. Ana, dok su uz župana Komadinu na sastanku sudjelovali pročelnica UO za socijalnu skrb i mlade Dragica Marač te pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

Dom Sv. Ana pruža psihosocijalnu podršku ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja. Smještaj se osigurava u trajanju do godinu dana. Uz uslugu smještaja korisnicima se osigurava prehrana, higijena i zdravstvena skrb, pružanje pravne podrške i pomoć pri ostvarivanju socijalnih prava. Djeci se omogućuje nastavak školovanja, a ženama pomoć pri stjecanju obrazovanja i zaposlenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari