VELIKA INVESTICIJA

Galerija | Župan Komadina jutros je u Rabu obišao novouređenu obalu u gradskoj luci

Župan Zlatko Komadina jutros je u pratnji ravnatelja ŽLU Nenada Debelića obišao novu, temeljito rekonstruiranu i saniranu rivu u rapskoj luci. Uz čestitke na uspješnoj realizaciji ovog velikog projekta župan je rekao kako su time zaokružena značajna ulaganja Županijske lučke uprave Rab vrijedna gotovo 20 milijuna eura.

„Samo ovaj projekt je težak 5 milijuna eura, a u prvoj fazi podizanja rive 3,3 milijuna. Naša ŽLU Rab prva je koja odgovara i na klimatske promjene jer na razinu dizanja mora podignuta i šetnica uz more, a očekujemo da Grad Rab uredi ceste uz obalu kako bi se u cijelosti taj posao dovršio, uključujući i lukobran koji će štititi uvalu, rekao je župan.

Ravnatelj Debelić naglasio je kako je ovo velik projekt ne samo za Županijsku lučku upravu već i za cijeli otok. „Mislim da smo s ovim projektom dokazali da smo važan faktor na našem otoku po pitanju ulaganja u infrastrukturu, u razvoj i poticanje gospodarstva i ono što je najvažnije povezanost našeg otoka sa kopnom i drugim otocima. Projekt smo proveli u ugovorenim rokovima, a ono što je najvažnije da smo prije turističke sezone ishodovali i uporabnu dozvolu i s današnjim danom vraćamo sada uređenu obalu u funkciju rekao je Debelić te dodao kako su sve vrijeme, od pripreme do realizacije projekta imali veliku pomoć osnivača, Primorsko-goranske županije, bez koje bi taj veliki investicijski zamah teško uspjeli ovako uspješno realizirati.

Sam projekt u svojoj 3. fazi obuhvaćao je sanaciju postojeće obale u dužini od 366 metara i izgradnju gata dužine 42 metra čime se osigurava sigurnije pristajanje brzobrodskih i ostalih brodskih linija što utječe na kvalitetniju povezanost otoka Raba s kopnom. Ukupne vrijednosti 4,96 milijuna eura, projekt je u iznosu od 4,85 milijuna eura sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari