PRVA KONFERENCIJA U NOVOM MANDATU

Župan Komadina: ”Kreće isplata prvih dva milijuna kuna potpore poduzetnicima!”

Župan Zlatko Komadina sa zamjenicima Marinom Medarić, Vojkom Brautom i Petrom Mamulom održao je prvi press kolegij u novom mandatu. Najavio je i današnju prvu sjednicu Kolegija župana na kojem će se razmatrati prijedlog rebalansa proračuna kako bi se pokrili gubici zdravstvenih ustanova, a koji su posljedica korona krize.

S prošlotjednog, ujedno i posljednjeg Kolegija u proteklom mandatu, izdvojio je odluku o dodjeli potpora male vrijednosti poduzetnicima iz programa mjera ruralnog razvoja. “Izravna je to potpora poduzetnicima iz sredstava županijskog proračuna, koja se dodjeljuje od 2017.godine. Na javni poziv pristiglo je rekordnih 370 prijava, a u ovoj prvoj raspodjeli dodijelit će se milijun kuna za poduzetnike iz Gorskog kotara, njih 36, te još nešto manje od milijun kuna za 41 poduzetnika iz ostalih ruralnih dijelova županije.

S obzirom na tako velik broj prijava kroz ovaj rebalans izdvojili bi još 3,2 milijuna kuna. Potpore su bespovratne, dodjeljuju se za nabavku opreme te dijelom i za obrtna sredstva, a u najvišem pojedinačnom iznosu od 40.000 kuna. Prošle godine, koja je zbog korona krize za poduzetnike bila iznimno teška, iz PGŽ proračuna isplaćeno je 7,3 milijuna kuna. Ukupno je kroz protekle četiri godine, zajedno s ovom posljednjom raspodjelom, poduzetnicima isplaćeno preko 13 milijuna kuna“, rekao je župan te dodao kako bi bilo dobro da se rebalans usvoji do ljeta.

“Nadam se uspješnom konstituiranju Županijske skupštine koja je sazvana za ovaj četvrtak 17. lipnja, kako bi rebalans mogli uputiti na raspravu i usvajanje“ rekao je župan. U povodu Dana Grada Rijeke i blagdana Sv. Vida, župan je uputio čestitke svim građanima Rijeke te gradonačelniku Marku Filipoviću, kao i nadbiskupu Ivanu Devčiću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari