6,1 TISUĆE EURA

Galerija | Župan Komadina mladom Danielu Cvijiću uručio policu životnog osiguranja Zaklade “Vaša pošta”

Župan Zlatko Komadina uručio je Danielu Cvijiću, korisniku Centra za pružanje usluga u zajednici “Izvor”, smještenom u udomiteljskoj obitelji Vincetić, policu životnog osiguranja u vrijednosti od 6,1 tisuće eura

Primorsko-goranska županija od 2012. godine kroz Zakladu “Vaša pošta” Hrvatske pošte osigurava sredstva za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi kako bi lakše premostila teškoće egzistencije do pronalaska prvog zaposlenja, na način da im se financijski potpomaže iz sredstava Zaklade kroz razdoblje od 24 mjeseca.

Prilikom dodjele župan je izrazio zadovoljstvo što se na ovaj način pomaže mladim ljudima te najavio da će u idućem proračunu i rebalansu predložiti još jednu policu ali i  apelirati na gradove i općine da se i oni uključe u ovu plemenitu akciju.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Upraviteljica Zaklade Vaša pošta Senka Klarić zahvalila se svim sudionicima na dugogodišnjoj suradnji te posebno udomiteljici Zvjezdani Vincetić koja je dala najveći doprinos te je svojim primjerom promovirala udomiteljstvo. Pročelnica UO za socijalu politiku i mlade Dragica Marač istaknula je da je ova polica primjer kako se s jednim malim znakom pomoći i pažnje može za nečiji život napraviti puno. Udomiteljica Zvjezdana Vincetić  rekla je kako joj je srca danas veliko.

“Daniel je došao u našu obitelj kad je imao 5 i pol godina, danas ima 16 i pol i iznimno sam ponosna na sve što smo učinili te sam zaista zahvalna svima, Županiji koja prepoznaje potrebe naše djece i Izvoru Selce koji nas od prvog dana od kada sam postala udomiteljica prati te medijima koji sve ovo povezuju”, poručila je gospođa Vincetić.

“Ovakvi dani lijepi  su za nas koji radimo s djecom”, rekao je ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici “Izvor” Nikica Sečen te dodao: “posebno sam ponosan da smo pred desetak godina u našoj županiji krenuli s 4-5 udomitelja, a danas ih imamo 40 i upravo krećemo s edukacijom novih 7 udomiteljskih obitelji”. Istaknuo je kako je ovaj dio u kojem djeca odlaze iz udomiteljskih obitelji najteži i zato je važna uključenost lokalne zajednice. Zahvalio se Primorsko-goranskoj županiji koja ove godine daje 11 policu te rekao kako bi bio sretniji da i drugi gradovi i općine daju policu za svoju djecu. “Mi imamo djecu iz svih lokalnih zajednica s područja županije i na taj bi način puno djece imalo bolji i kvalitetniji život u prvim koracima nakon napuštanja  udomiteljskih obitelji”, istaknuo je Sečen.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari