U EMISIJI

Župan Komadina na N1 komentirao više aktualnih tema, od Fortenove, INA-e, Izbornog zakona do Mrtvaške…

Župan Zlatko Komadina gostujući u emisiji Novi dan N1 televizije komentirao je više aktualnih tema. Između ostalog na pitanje o „slučaju Fortenove“ rekao je da je sadašnji problem posljedica što dobavljači bivšeg Agrokora nisu ušli u vlasničku strukturu Fortenove nego su dominantne udjele preuzele banke kreditori.

„Bilo je za očekivati da će banke svoje dioničke portfelje prodati  i sada se nemamo čemu čuditi, rekao je župan te dodao da je Fortenova kompanija koja spada među tvrtke od strateškog nacionalnog interesa i ovakvi potresi značajne promjene vlasničke strukture sigurno nisu dobri.

Oko INA-e i najavljenog privremenog zatvaranja jedine hrvatske rafinerije nafte u Urinju, ponovio je već više put izrečen stav kako se višemjesečni prestanak rada ne bi trebao dogodit jer smatra da se proces modernizacije može odvijati bez obustave proizvodnje te stvaranja naše ovisnosti o uvozu naftnih derivata.

Naglasio je da RH od osnutka do danas nije izgradila niti jedan ozbiljan energetski kapacitet, a pogrešna je bila i odluka da se umjesto kopnenog LNG terminala Vlada odlučila za plutajući tri puta manjeg kapaciteta. Župan je komentirao i izmjene Izbornog zakona, ulogu Antikorupcijskog vijeća  u slučaju utvrđivanja odgovornosti za  pljačku u  INA-i, projekt luke Mrtvaška…

Cijeli razgovor

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari