RAZGOVARALI O ULAGANJIMA

Župan Komadina primio predstavnike Lovačkog saveza PGŽ

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima primio je predstavnike Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije predvođene predsjednikom Josipom Malnarom. Razgovaralo se o sufinanciranju programa lovstva u 2022. i 2023. godini, županijskim ulaganjima u aktivnosti lovstva, te  o planu mjera za sprječavanje šteta od divljači.

Danas je u sastavu LS PGŽ 43 članice koji okupljaju  oko 3200 lovaca, a osim redovnih aktivnosti kontrole broja jedinki divljači na našim prostorima koja se najčešće odvija u jesenjim i zimskim mjesecima, provode i niz drugih  aktivnosti. Trenutno je u pripremi knjiga „Jelen obični“ (crveni) te obuka lovačkih pasa na područjima gatera u Novom vinodolskom i Vrbovskom.

U pripremi je godišnja raspodjela tehničkih sredstava i opreme prema lovačkim društvima u vidu hranilica, trimera, električnih pastira, motornih pila te fotokamera koja se u zavisnosti od vremenskih prilika očekuje krajem ožujka ili početak travnja u Brodu na Kupi. Od većih aktivnosti u 2023. godini je i organizacija državnog natjecanja u Rikafestu (imitiranju jelenske rike) krajem kolovoza u Delnicama, a u sklopu kojega će se održati i nadmetanja u kuhanju lovačkog kotlića, te kulturnno zabavno veće uz nastup lovačkih zborova.

I dalje se redovno planiraju te provode aktivnosti odstrijela divljih svinja čiji je broj u znatnom porastu diljem cijele Europe, a izrazito je porastao i broj  vukova, što sve češće postaje problem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari