SA SURADNICIMA

Galerija | Župan Komadina sa suradnicima posjetio Dom zdravlja u Krku

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima i čelnicima gradova i općina otoka Krka posjetio je Dom zdravlja PGŽ – ispostavu Krk. Obilazak je bio prilika za razgovor o zdravstvenoj zaštiti na otoku te predstavljanje aktualnih projekata ove ispostave Doma zdravlja kao i ispostava županijskog NZZJZ i Zavoda za hitnu medicinu.

„Na ovom primjeru Primorsko-goranska županija pokazuje da osluškuje potrebe svojih stanovnika. Tako su prije dvije godine na inicijativu udruge invalida i donacijama gradova i općina otoka Krka, Primorsko-goranske županije kao i GP Krka uklonjene barijere kako bi osobe s invaliditetom i slabije pokretne osobe imale olakšan pristup uslugama Doma zdravlja, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za hitnu medicinu. Ovime smo jasno pokazali da ispunjavamo svoja obećanja“, izjavio je tom prilikom Komadina.

Gradonačelnik Krka Darijo Vasilić je u ime čelnika gradova i općina otoka Krka zahvalio Primorsko-goranskoj županiji na donaciji kojom je povećana razina zdravstvene zaštite na otoku Krku, budući da je krčki Dom zdravlja središnji objekt primarne zdravstvene zaštite kojeg koriste svi pacijenti na otoku. Istaknuo je da Grad Krk sudjeluje u realizaciji svih investicija u zdravstvenu infrastrukturu te je izrazio potporu svim budućim sličnim investicijama.

Investicija ugradnje lifta u ispostavi Doma zdravlja PGŽ Krk, financijske vrijednosti 147.492,65 €, obuhvatila je ugradnju dvije vertikalno podizne platforme i jedne kose stubišne platforme, namijenjene osobama s invaliditetom i osobama teže pokretljivosti. Investicija je započela 2021. godine i završena je u I. kvartalu 2023. godine. Sredstva su osigurana donacijom GP Krka, pomoći šest jedinica JLS s otoka Krka te najvećim dijelom sredstvima osnivača.

Isto tako, ova ispostava županijskog Doma zdravlja sudjeluje u projektu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu „TELECORDIS“ kojemu je cilj omogućiti dostupnost specijalističke kardiološke usluga na razini primarne zdravstvene zaštite, posebice u ruralnim područjima te na otocima. U tijeku je i nabavka vozila za ispostavu Zavoda za hitnu medicinu kao i priprema za nadolazeću turističku sezonu.

Posjetu Domu zdravlja PGŽ ispostava Krk prisustvovali su i privremena pročelnica UO za zdravstvo Silvia Hunjadi Korošec, ravnatelji županijskih ustanova u zdravstvu, Alen Šimatić, Senka Kajčić i Željko Linšak s voditeljima Ispostava na Krku koji su zahvalili svima uključenima na potpori u realizaciji i izrazili veliko zadovoljstvo projektom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari