SURADNJA DVAJU ŽUPANIJA

Župan Komadina sa suradnicima posjetio Međimursku županiju; KTR „Putovima Frankopana“ postaje nacionalni projekt

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima u posjetu je Međimurskoj županiji gdje je dogovorena suradnja projekata Frankopana iz Primorsko-goranske županije i Zrinskih iz Međimurske županije, a u cilju razvoja rute na nacionalnoj razini.

„Međimurska županija baštini priču o velikaškoj obitelji Zrinskih, a Primorsko-goranska o Frankopanima, stoga logika nalaže da ujedinimo priče u zajednički kulturno-turistički proizvod, proširimo rutu i na Karlovačku i Ličko-senjsku županiju te podignemo projekt na nacionalnu razinu“, izjavio je župan Komadina prilikom boravka u Međimurju podsjetivši kako je pod motom „Junaci imaju svoj kraj, ali priče o njima ne“ valorizirana kulturno-povijesna baština krčkih knezova te obnovljeno 17 kaštela i tri sakralna objekta.

„Posjet Primorsko-goranske županije konkretan je primjer povezivanja dviju županija, spoju plave i zelene Hrvatske i promicanju naše kulture, vrijednosti i identiteta“, rekao je međimurski župan Matija Posavec ocjenivši kako priču o Zrinskim i Frankopanima, osim na nacionalnoj razini, treba predstaviti i Europi.

Uz kulturne veze, razgovaralo se i o gospodarskom razvoju dviju županija u primjeni visokotehnoloških, inovativnih metoda poučavanja i znanstvene izvrsnosti kroz povezivanje znanstveno istraživačkih centara te razvoju poljoprivredne proizvodnje, a najavljen je nastavak dosadašnje uspješne suradnje u organizaciji zajedničkih manifestacija.

Župan Komadina izrazio je zadovoljstvo boravkom u Međimurju uputivši zahvale na gostoprimstvu, a posjet, kojemu su prisustvovale su i predstojnica Kabineta župana Ermina Duraj, pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, viša savjetnica za projekte valorizacije kulturne baštine Rajna Miloš te Petra Vadlja, pročelnica Službe za poslove župana, nastavio se razgledom objekata Zrinskih na području Međimurske županije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views