OBNOVLJENE PROSTORIJE

Župan Komadina zaželio uspješan početak škole prvašićima u Mošćeničkoj Dragi: “Svake godine prvi dan nastave obilježavamo otvaranjem nove škole”

Povodom početka nove školske godine, župan Zlatko Komadina zaželio je uspješan početak osnovnoškolskog obrazovanja prvašićima na svečanom prijemu u preuređenim prostorima PŠ “Eugen Kumičić” Mošćenička Draga.

Naime, prvašići će sjesti u školske klupe u obnovljenim prostorijama suterena i prizemlja, obuhvaćenim radovima I. faze uređenja školske zgrade, u sklopu kojih je izvršeno unutrašnje uređenje podova dvorane, četiri učionice i šest sanitarnih čvorova, izmjena i sanacija elektroinstalacija i soboslikarsko-ličilački radovi kao i radovi na uređenju okoliša.

U čestitkama su mu se pridružili i načelnik Općine Mošćenička Draga Rikardo Staraj, resorna pročelnica Edita Stilin i ravnateljica škole Iva Erceg.

„Kao Županija, svake godine prvi dan nastave obilježavamo otvaranjem nove škole. Imamo 66 škola i učeničkih domova s preko 130 krovova zgrada i područnih škola. Puno je tu ulaganja i zalaganja, ali smatramo to opravdanim i da naša djeca zaslužuju imati što bolje uvjete u okolnostima koje jesu“, rekao je župan Zlatko Komadina i učiteljima zaželio uspješan rad, a prvašićima sretne prve dane u školi.

„Sretna sam i ponosna što smo se okupili na prvi dan nastave u stoljetnoj Područnoj školi Eugen Kumičić. U novoj godini smo dobili novo ruho i puno bolje uvjete za rad te hvala svima koji su sudjelovali u projektu. Hvala načelniku Staraju, izvođačima radova, a najveća zahvala Primorsko-goranskoj županiji koja kontinuirano ulaže u najvažnije segmente našeg društva i time pozicionira odgoj i obrazovanje kao prioritetno područje“, izjavila je ravnateljica škole Iva Erceg.

„Ovo je povijesni čin za Općinu Mošćenička Draga i školu u koju smo svi išli. Kao što je ravnateljica napomenula, škola je dobila obnovljen okoliš i novo ruho s puno vedrih boja unutar zgrade. Želim da se ovi uspjesi nastave dalje, a u 2024. nas očekuje nastavak ulaganja u školu što uključuje obnovu cijelog kata, fasade i krova. Ova škola je inaugurirana 1914. godine i neka nam ova važna odgojno-obrazovna ustanova ostane. Hvala županu Komadini i pročelnici Stilin koji su imali senzibilitet za ulazak u projekt kao i izvođačima koji su u samo dva mjeseca dovršili ovu zahtjevnu operaciju“, izjavio je načelnik Općine Rikardo Staraj.

Radove je financirala Općina Mošćenička Draga kao naručitelj, a Primorsko-goranska županija uključila su se u investiciju na način da je u suradnji s Općinom pokrenula aktivnosti na prijenosu prava vlasništva školskih zgrada u Brseču i Mošćenicama koje više nisu u funkciji nastave, u vrijednosti 1.500.000,00 kuna. Nakon prijenosa vlasništva nekretnina Općina iste namjerava urediti i staviti u funkciju javnih potreba i općedruštvenih interesa. Ukupna vrijednost investicije kroz sve tri faze iznosi 4.500.000,00 kn, a preostale dvije faze realizirat će se u naredne dvije godine.

U područnu školu „Eugen Kumičić“, koja djeluje u sklopu OŠ „Viktora Cara Emina“ Lovran, u školskoj 2022./2023. godini upisano je 85 učenika u osam razrednih odjela.

Program prijema bio je obogaćen recitacijama i glazbenim nastupom malog zbora Črešnjice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views