OBNOVLJENE PROSTORIJE

Župan Komadina zaželio uspješan početak škole prvašićima u Mošćeničkoj Dragi: “Svake godine prvi dan nastave obilježavamo otvaranjem nove škole”

Idi na originalni članak

Povodom početka nove školske godine, župan Zlatko Komadina zaželio je uspješan početak osnovnoškolskog obrazovanja prvašićima na svečanom prijemu u preuređenim prostorima PŠ “Eugen Kumičić” Mošćenička Draga.

Oglas

Naime, prvašići će sjesti u školske klupe u obnovljenim prostorijama suterena i prizemlja, obuhvaćenim radovima I. faze uređenja školske zgrade, u sklopu kojih je izvršeno unutrašnje uređenje podova dvorane, četiri učionice i šest sanitarnih čvorova, izmjena i sanacija elektroinstalacija i soboslikarsko-ličilački radovi kao i radovi na uređenju okoliša.

U čestitkama su mu se pridružili i načelnik Općine Mošćenička Draga Rikardo Staraj, resorna pročelnica Edita Stilin i ravnateljica škole Iva Erceg.

„Kao Županija, svake godine prvi dan nastave obilježavamo otvaranjem nove škole. Imamo 66 škola i učeničkih domova s preko 130 krovova zgrada i područnih škola. Puno je tu ulaganja i zalaganja, ali smatramo to opravdanim i da naša djeca zaslužuju imati što bolje uvjete u okolnostima koje jesu“, rekao je župan Zlatko Komadina i učiteljima zaželio uspješan rad, a prvašićima sretne prve dane u školi.

„Sretna sam i ponosna što smo se okupili na prvi dan nastave u stoljetnoj Područnoj školi Eugen Kumičić. U novoj godini smo dobili novo ruho i puno bolje uvjete za rad te hvala svima koji su sudjelovali u projektu. Hvala načelniku Staraju, izvođačima radova, a najveća zahvala Primorsko-goranskoj županiji koja kontinuirano ulaže u najvažnije segmente našeg društva i time pozicionira odgoj i obrazovanje kao prioritetno područje“, izjavila je ravnateljica škole Iva Erceg.

„Ovo je povijesni čin za Općinu Mošćenička Draga i školu u koju smo svi išli. Kao što je ravnateljica napomenula, škola je dobila obnovljen okoliš i novo ruho s puno vedrih boja unutar zgrade. Želim da se ovi uspjesi nastave dalje, a u 2024. nas očekuje nastavak ulaganja u školu što uključuje obnovu cijelog kata, fasade i krova. Ova škola je inaugurirana 1914. godine i neka nam ova važna odgojno-obrazovna ustanova ostane. Hvala županu Komadini i pročelnici Stilin koji su imali senzibilitet za ulazak u projekt kao i izvođačima koji su u samo dva mjeseca dovršili ovu zahtjevnu operaciju“, izjavio je načelnik Općine Rikardo Staraj.

Radove je financirala Općina Mošćenička Draga kao naručitelj, a Primorsko-goranska županija uključila su se u investiciju na način da je u suradnji s Općinom pokrenula aktivnosti na prijenosu prava vlasništva školskih zgrada u Brseču i Mošćenicama koje više nisu u funkciji nastave, u vrijednosti 1.500.000,00 kuna. Nakon prijenosa vlasništva nekretnina Općina iste namjerava urediti i staviti u funkciju javnih potreba i općedruštvenih interesa. Ukupna vrijednost investicije kroz sve tri faze iznosi 4.500.000,00 kn, a preostale dvije faze realizirat će se u naredne dvije godine.

U područnu školu „Eugen Kumičić“, koja djeluje u sklopu OŠ „Viktora Cara Emina“ Lovran, u školskoj 2022./2023. godini upisano je 85 učenika u osam razrednih odjela.

Program prijema bio je obogaćen recitacijama i glazbenim nastupom malog zbora Črešnjice.

Exit mobile version