OPTIMISTIČKE NAJAVE

Župan o novom krčkom mostu: Vjerujem da će doći vrijeme kada ćete sjesti u Beču na vlak i izaći na Krku

Župan Komadina gostujući na Hrvatskoj radio televiziji komentirao je objavljeni Natječaj za izradu studijske i prometne dokumentacije do lokacijske dozvole za novi most Krk sa spojnim cestama pri čemu je istaknuo važnost Prostornog plana Primorsko-goranske županije.

“Prostorni plan Županije predvidio je našu budućnost već pred 20 godina. Tada smo ucrtali sve trase – od naših cesta, autocesta, željeznica pa tako i Krčkog mosta. Ja vjerujem da će doći vrijeme kada ćete sjesti u Beču na vlak i izaći na Krku iz vlaka”, rekao je župan.

Dodao je kako je PGŽ uvijek bila pokretač razvoja Hrvatske. “Naša županija i Hrvatska vrata su Europe, posebice prema ovom dijelu Južne Europe i to za turizam, prijevoz tereta te brojne druge razvojne elemente i čime se zapravo opet pokazuje da smo uvijek bili motor razvoja Hrvatske i da ćemo to biti i dalje”, rekao je Komadina.

Javna ustanova “Zavod za prostorno uređenje PGŽ” je prije četiri godine izradila 3D animaciju novog mosta za otok Krk. Studija je imala za cilj dugoročno kvalitetno integrirati pomorsko-lučki i kopneni prometni sustav čime bi se potaknuo snažniji gospodarski razvoj u županiji.

Animacija je izrađena na temelju podataka iz Prostorno i prometno integralne studije Primorsko-goranske županije i Grada Rijeka i može se pogledati na linku.

Zavod je izradio i animaciju novih lučkih kapaciteta na otoku Krku (I. faza kontejnerskog terminala u Omišlju) koja se može pogledati na linku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari