U SJEDIŠTU PGŽ

Župan Zlatko Komadina primio predstavnike udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom

U sjedištu Primorsko-goranske županije župan Zlatko Komadina sa suradnicama primio je predsjednika Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka i Županijske udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Miljenka Mišljenovića te njezinu izvršnu direktoricu Renatu Kovačić.

Župan Komadina iskazao je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i aktivnostima i riječke i županijske udruge. Napomenuo je kako je cjelokupna djelatnost brige o osobama s cerebralnom, odnosno dječjom paralizom, danas u potpunosti oslonjena na rad udruga, a nije usustavljena na razini države. Isto vrijedi i za udruge koje se bave invalidnostima.

Predsjednik Mišljenović zahvalio se Županiji na pomoći te naveo da su jedna od rijetkih udruga koja njeguje kvalitetnu komunikaciju s lokalnom i regionalnom samoupravom, a u svom radu nemaju značajnijih problema. Također je istaknuo kako se posljednjih godina primjećuje stalni rast broja školske djece kojima je potrebna pomoć suradnika u nastavi.

Pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin navela je kako je ove godine čak 115 suradnika u nastavi koji skrbe za 123 djece dok je posljednjom izmjenom Zakona udio finaciranja za ove poslove, od strane Županije, s 32 posto povećan na 52 posto, odnosno za nešto više od milijun kuna (132.000 eura).

Pročelnica UO za socijalnu skrb i mlade Dragica Marač navela je kako će se i ove godine u Liječilištu Veli Lošinj osigurati smještaj za 50 članova Udruge te najavila da se ove godine očekuje i početak rada dnevnog boravka za osobe s invaliditetom na Praputnjaku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari