ODGOVORAN JE ORGANIZATOR MANIFESTACIJE

Županijski stožer: Maškarane ludosti mogu, ali samo uz pridržavanje protuepidemijskih mjera!

Vezano za brojne upite o održavanju maškaranih povorki i ostalih karnevalskih događanja, iz Stožera civilne zaštite PGŽ podsjećaju da je do 31. siječnja na snazi odluka o ograničavanju okupljanja

Prema odluci Stožera civilne zaštite RH dozvoljeno je održavanje javnih događanja i okupljanja na kojima može biti do 25 osoba na jednom mjestu i gdje treba voditi računa da je razmak između osoba najmanje 1,5 metara na otvorenom, odnosno 2 m u zatvorenom prostoru.

Temeljem važeće odluke sve osobe na području Republike Hrvatske obvezne su pridržavati se strogih mjere fizičkog distanciranja, svih propisanih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te nužnih epidemioloških mjera propisanih odlukom.

Kontrolu vezano uz poštivanje postupanja po definiranim epidemiološkim mjerama, pa tako i kontrole nad poštivanjem ograničenja kod javnih okupljanja provode djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, inspektori državnog inspektorata, policijski službenici i civilna zaštita grada ili općine ovisno o mjestu nadzora.

Isto tako, iz županijskog Stožera napominju da podržavaju pusne običaje i tradiciju našega kraja, ali uz poštivanje svih mjera za čije je provođenje odgovoran organizator manifestacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari