NA FREKVENTNOJ LOKACIJI

Video |RI TV Pitali smo mještane Viškova što misle o novom rotoru u srcu općine, ima različitih mišljenja

Idi na originalni članak

This browser does not support the video element.

Peti viškovski rotor vrijedan je nešto više od milijun eura

Oglas

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović sa zamjenikom Denisom Mladenićem i suradnicima, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, ravnatelj Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije Robert Maršanić, direktor Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka Andrej Marochini, Miroslav Vorkapić sa suradnicima iz tvrtke HEP ODS, arhitekti, projektanti i izvođači obišli su danas peti viškovski rotor vrijedan nešto više od milijun eura.

Na vrlo frekventnoj lokaciji

„Ovo je izuzetno vrijedan projekt u kojem bih posebno naglasila funkcionalnost našeg novog rotora jer se nalazi u samom centru Viškova, na vrlo frekventnoj lokaciji po pitanju kretanja pješaka i vozila. Ovdje se križaju dvije županijske prometnice pa je bilo važno osigurati sigurnost i protočnost prometa u čemu smo i uspjeli.

Peti viškovski rotor potvrda je izuzetno dobre suradnje ovih investitora koji su na području Viškova već surađivali pa nas u budućnosti očekuju i nove investicije u prometnu infrastrukturu. Osim prometne sigurnosti i funkcionalnosti, moram spomenuti i ulaganje u komunalnu infrastrukturu u trupu prometnice koje je izuzetno važno zbog daljnjeg razvoja Viškova.”, rekla je načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

Pogledajte što o rotoru u srcu općine kažu mještani Viškova:

https://riportal.net.hr/wp-content/uploads/2023/03/Rotor-Viskovo-anketa.mp4

Investicija u ovaj rotor vrijedna je nešto više od milijun eura, Općina Viškovo osigurala je nešto više od 520 tisuća eura, Županijska uprava za ceste 330 tisuća eura, Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija 170 tisuća, a HEP ODS je sudjelovao u zamjeni i polaganju novih elektroenergetskih instalacija.

“Osim funkcionalnosti, moram naglasiti i novo urbanističko uređenje centra Viškova jer smo dobili široke i hortikulturno uređene pješačke površine. U rotor smo uklopili i dva simbola tradicije zvončara jer je u obuhvatu zahvata postavljena skulptura Antonja, a središnji otok rotora je ispunjen plavo-bijelim kamenčićima i crvenom maramom u duhu zvončara.

Zahvaljujem svim dionicima ovog projekta na vrlo dobroj suradnji, ali i mještanima na razumijevanju za vrijeme izvođenja radova.“, dodaja je načelnica Udović.

U obuhvatu zahvata sve postojeće instalacije zamijenjene su novima, izgrađen je novi opskrbni i transportni vodovod, novi kanalizacijski sustav, a dograđen je i sustav oborinske odvodnje. Izgrađena je i nova mreža elektroničko-komunikacijske infrastrukture, a postavljena je i nova javna rasvjeta.

Komadina: Nakon ovog slijedi rotor kod restorana Mladenka.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina čestitao je Općini Viškovo na ovom velikom infrastrukturnom zahvatu.

„Viškovo je naša najveća općina i red je da se u njoj uredi promet. Ovo je peti viškovski rotor, a nakon ovog slijedi rotor kod restorana Mladenka. Drago mi je da se ovo područje i urbanistički uredilo, drago mi je da baštinite svoju zvončarsku tradiciju, ali i bogatu antifašističku povijest s ovim restauriranim spomenicima. Dužni smo još urediti glavnu cestu od Rijeke do Viškova, ali to možemo nakon što se urede komunalne instalacije u trupu ceste.

Međutim, Viškovo je danas drukčije i kvalitetnije u prometnom i infrastrukturnom smislu nego prije. Čestitam još jednom svima uz želju da napravimo još dobrih stvari u Viškovu.“, istaknuo je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Direktor Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka Andrej Marochini izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem u ovom projektu.

„Suradnja je inače vrlo dobra pa nam je zadovoljstvo kad smo dio ovakvih projekata jer je infrastruktura osnova za razvoj bilo kojeg kraja pa tako i Viškova gdje smo krenuli s lotom 3 u sklopu projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“. U ovom rotoru smo sudjelovali s izgradnjom 227 metara kolektora, 270 metara vodovodnog ogranka u sklopu Aglomeracije, a vodovodni ogranak u dužini od 260 metara smo financirali vlastitim sredstvima.“, rekao je direktor KD ViK Andrej Marochini.

Video: Mirjana Marohnić, Hrvoje Skočić/Riportal

Exit mobile version