ZA KOŠARKU I ODBOJKU

Galerija | U OŠ Kantrida uređena su dva nova školska igrališta, naši najdraži uživat će u sportskim aktivnostima

Sredstvima Grada Rijeke i donacijama šest riječkih tvrtki u Osnovnoj školi Kantrida obnovljena su dva školska igrališta, za košarku i odbojku.

Riječkog gradonačelnika Marka Filipovića kao i predstavnike tvrtki donatora na jednom od igrališta dočekali su učenici i ravnateljica Osnovne škole Kantrida. Ravnateljica Sanja Kvaternik – Hren se zahvalila svim donatorima kao i Gradu Rijeci te objasnila kako je u sklopu radova na košarkaškom igralištu postavljena akrilna podloga, uređene su ograde, postavljeni novi koševi te kupljene nove košarkaške lopte. Odbojkaško igralište je asfaltirano, također je postavljena akrilna podloga te obojana cjelokupna ograda.

Zahvala donatorima

U obnovi igrališta sudjelovale su tvrtke Dezinsekcija d.o.o., JTH Costabella d.o.o., Rio Projekti d.o.o., Dogma Nekretnine d.o.o., Kamgrad d.o.o. i Kalmar Implant Dentistry koji su donirali sredstva u iznosu od 262.800,00 kuna. Grad Rijeka je za obnovu iz proračuna izdvojio 95.500,00 kuna, dok je OŠ Kantrida iz vlastitih sredstava izdvojila iznos od 85.300,00 kuna.

Gradonačelnik Filipović zahvalio se svim donatorima koji su se priključili ovoj akciji. „Rekao bih da je ovo jedna dobra riječka priča i drago mi je da su naše tvrtke donatori prepoznali potrebu Osnovne škole Kantrida te obnovom ovih igrališta stvorili još bolje uvjete za bavljenje sportom učenika ove škole koji već sada ostvaruju uspješne sportske rezultate“, rekao je Filipović i pozvao i ostale zainteresirane donatore da se priključe sličnim akcijama.

„Pozivam ih da zajedno, jedno po jedno, obnovimo sva igrališta naših škola i time omogućimo djeci još kvalitetnije bavljenje sportom“, kazao je Filipović.

U ime donatora okupljenima se obratio Branko Papeš ispred Dogma nekretnina koji je istaknuo kako su se svi koji su sudjelovali rado odazvali pozivu.

„U interesu svih je da se djeca i mladi što više i kvalitetnije bave sportom i nadam se da smo ovoj djeci ovim ulaganjem to i omogućili“, rekao je Papeš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari