HAJDUK RIJEKA 1:2 (1:0) Pobjeda na Poljudu! Rijeka i dalje nerješiva enigma za Splićane

HAJDUK RIJEKA 1:2 (1:0)

SPLIT – Stadion Poljud. Utakmica 33. kola MaxTV Prve lige. Gledatelja: 7000. Sudac: Fran Jović (Zagreb).

Strijelci: Sušić (25), Vešović (56), Gavranović (79)

HAJDUK: Grbić, J. Bašić (Šimić, 61), Bilyji, Velasquez, Milić, Jefferson, Kalik, Vojković, Tudor, Sušić, Mastelić.

RIJEKA: Vargić, Ristovski, Samardžić, Lešković, Žuta, Maleš, Bradarić, Tomasov (Matei, 69), Gavranović (Močinić, 83), Bezjak, Balaj (Vešović, 53).

Splićani nešto uvjerljiviji u prvom, Riječani osjetno bolji u drugom poluvremenu, najkraće bi se mogao opisati današnji susret Hajduka i Rijeke kojim su Riječani protegnuli svoju nedodirljivost u susretima s Hajdukom. Riječani, naime, nisu doživjeli prvenstveni poraz od Splićana još od 2011. godine!

Nije izgledalo od 1. do 45. minute da će Riječani nastaviti ovaj svoj sjajni niz nepobjedivosti – ne toliko zbog bogzna kako dobre igre domaćih, koliko zbog – nekako se činilo – neodlučne predstave Riječana u „bordo“ majicama.

Rijeka nije dobro ušla u utakmicu, ali ni domaćin nije stvorio izgledniju priliku. U osmoj minuti Samardžić je dugom loptom lijepo pronašao Tomasova koji ju je smirio, ali vratar Grbić je na vrijeme reagirao.

Prvi udarac stigao je u 20. minuti, Vojković je pucao s 18 metara, ali Vargić je imao lagan zadatak. Na drugoj strani udarac s poludistance okušao je Bezjak, ali i Stipica je lako otklonio opasnost.

Nešto u duelima čvršći i odlučniji domaćin – pa samim time i nadmoćan u sredini terena – do vodstva je došao na poprilično jednostavan način, zahvaljujući prvenstveno neodlučnosti Samardžića i Žute koji kao da se na ivici šesnaesterca nisu mogli dogovoriti koji će od njih dvojice ispratiti Sušića koji je dobio jednu okmitu loptu u noge, prošetao između spomenute dvojice, stigao nadomak Vargića i smireno zakucao loptu po travi ispod nemoćnog vratara Riječana.

Do kraja prvog dijela valja izdvojiti pokušaj Velazqueza (33′) glavom, te lijep udarac Mate Maleša (39′) s 25 metara koji je prošao uz vratnicu.

No odmah početkom drugog poluvremena situacija se posve promijenila! Riječani su posve nadtrčali ispuhane Spličane i počeli stvarati priliku za prilikom.

Takav pristup odmah se i isplatio: Ristovski je sjajno uposlio Tomasova koji se našao ispred Grbića, ali vratar Hajduka izašao je iz dvoboja kao pobjednik. Tri minute kasnije Lešković je pucao glavom nakon kornera, ali nedostajalo je jačine u udarcu.

I onda preokret: loptu je po Bradarićevu ubačaju s desne strane netko uspio uputiti prema golu, Grbić refleksno odbija, ali samo do ivice peterca gdje natrčava odlično postavljeni Vešović i u svom drugom dodiru s loptom po ulasku u igru (umjesto Balaja) zakucava loptu u vrata.

Trenutak odluke dogodio se u 79. minuti kada je još jedan novouvedeni igrač, Matei, lijepo prodirao prema vratima domaćih, a zatim na njegovu lijepo ubačenu uloptu reagira Gavranović i lagano poentira.

Kekova Rijeka time ostaje i dalje nerješiva enigma za Hajduk!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari