ACI - PONOSNI SPONZOR HR SPORTA

Galerija | ACI CRO CUP David Betlehem i Matea Sumajstorčić pobjednici su 9. „Toreta Open Water“ plivačkog maratona na Silbi

Uspješno je završen još jedan plivački maraton u sklopu natjecanja ACI CRO CUP RACE, ovoga puta na otoku Silbi

Najsjeverniji dalmatinski otok tijekom vikenda je privukao fokus svjetske plivačke zajednice, posebice one u otvorenim vodama te ugostio vrhunske hrvatske sportaše, ali i plivače iz drugih europskih zemalja, među kojima su bili i neki od istaknutih natjecatelja sa svjetskih i europskih prvenstava, kao i nosioci olimpijskih medalja.

Pobjedu na 9. izdanju „Toreta Open Water“ maratona odnijeli su David Betlehem u muškoj, odnosno Matea Sumajstorčić u ženskoj konkurenciji.

ACI ponosni sponzor hrvatskog sporta

Riječ je o pretposljednjoj utrci spomenutog natjecanja, a kao i kroz cijelu ovu sezonu, najveći lanac marina na Mediteranu i regionalni predvodnik u nautičkom turizmu, ACI d.d., podržao je i ovu etapu prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju. Kao ponosni sponzor hrvatskog sporta, ACI je ranije ove godine realizirao još jednu značajnu suradnju unutar sportske zajednice te sklopio suradnju s Hrvatskim savezom daljinskog plivanja, čiji je danas ponosni sponzor i čijim se događanjima sa zadovoljstvom pridružuje.

Plivački vikend na otoku Silbi obilježila je snažna konkurencija te zanimljiv i neizvjestan natjecateljski dio događanja.

U subotu je održan “Toreta Open Water” maraton, koji je ujedno i pretposljednja utrka natjecanja ACI CRO CUP RACE, odnosno prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju. Uz domaći Klub daljinskog plivanja Silba, glavni organizator je bio KDP Donat, koji uz tom prigodom dobio povijesnu priliku po prvi puta se okititi naslovom najboljeg u državi i to u obje konkurencije.

Na plivačkom maratonu ACI CRO CUP RACE, koji je startao u morskom dijelu plaže Žalić na otoku Silbi, sudjelovalo je 110 natjecatelja, među kojima i najbolji hrvatski plivači, ali i neki od inozemnih nosioca svjetskih, europskih i olimpijskih medalja. Među istaknutim imenima pretposljednje etape prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju našao se i Kristof Rasovszky – bivši svjetski i europski prvak te osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju i David Betlehem – aktualni svjetski i europski juniorski prvak.

Znaju se najbolji, ali pobjednici su – svi!

U muškoj konkurenciji pobjeda je pripala Davidu Betlehemu iz Mađarske, dok je drugo mjesto pripalo Marinu Mogiću (KDPSR Poreč), a treće Grgi Mujanu (KDP Split).

Kod natjecateljica najboljom se pokazala Matea Sumajstorčić (KDPSR Poreč), a slijedile su Marija Bondarenko (KDP Donat) i Ana Bobanović (KDPSR Poreč). Kada je u pitanju poredak natjecatelja koji su konkurirali za ACI CRO CUP RACE bodove, u ženskoj je konkurenciji identičan poredak plivačica, dok je kod plivača prvi bio Marin Mogić, ispred Grge Mujana i Maura Bobanovića (KDPSR Poreč).

ACI CRO CUP RACE natjecanje u daljinskom plivanju središnji je događaj u ovom sportu u Hrvatskoj, a kontinuirano privlači brojne plivače i ljubitelje plivanja iz cijelog svijeta. Organizator ovog velikog i važnog natjecanja, Hrvatski savez daljinskog plivanja, pod svojim okriljem okuplja mlade nade daljinskog plivanja.

„Kako se prvenstvo bliži kraju, možemo sa sigurnošću reći kako smo imali priliku uživati u jednoj vrhunskoj sportskoj priči i demonstraciji nadljudskih psihofizičkih vještina. Stoga nemamo nimalo dvojbe da je ACI kao najveći lanac marina na Mediteranu, regionalni nautički lider i tvrtka koja je također najbolja u svojoj disciplini samim time i najlogičniji partner ovakvog natjecanja. Kada smo kao društvo ulazili u ovu vrhunsku sportsku priču povodom 40. obljetnice ACI-ja, znali smo da ulazimo u jedno sjajno partnerstvo koje će zauvijek ostati urezano u povijest naše tvrtke, kako u živote nas koji smo imali čast biti dijelom ove priče, tako i u sportsku baštinu ACI-ja kao jednog od najvećih domaćih pobornika vodenih sportova, posebice vezanih uz more“, poručio je član Uprave ACI d.d., Josip Ostrogović.

Iduća, ujedno i posljednja utrka ACI CRO CUP RACE natjecanja održat će se u Omišu za dva tjedna, točnija 16. rujna. Ovim natjecanjem, kao i kontinuiranom podrškom Hrvatskom savezu daljinskog plivanja ACI d.d. nastavlja biti posvećen nacionalnoj promidžbi Republike Hrvatske kroz sport i turizam, pritom podržavajući sportske aktivnosti i događaje.

.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari