EURO 2020

Ako Vatreni večeras pobijede Škote, otvara nam se izvrsna situacija u osmini finala!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ako bi ispale trećeplasirane momčadi iz skupina B i C, onda bi Hrvatska igrala protiv prvo plasirane momčadi iz skupine E

Puno je stvari jasnije na Europskom prvenstvu nakon utakmica u ponedjeljak, a polako se nazire s kim bi Hrvatska mogla igrati ako izbori prolazak u osminu finala.

Hrvatska, kao što smo već prije pisali, može do osmine finala na samo jedan način, a to je da u utorak pobijedimo Škotsku bilo kojim rezultatom. U svim ostalim slučajevima nastup je za Vatrene na ovom Europskom prvenstvu završen.

Na koga bismo mogli

Kako je Švicarska osigurala prolazak kao trećeplasirana reprezentacija, a Ukrajina i Finska su u dosta teškim situacijama za prolazak u drugi krug, mogli bismo izračunati tko bi mogao Vatrene dočekati u osmini finala. Ako bi ispale trećeplasirane momčadi iz skupina B i C, onda bi Hrvatska igrala protiv prvo plasirane momčadi iz skupine E, stoji u UEFA-inom vodiču.

Na vrhu te skupine trenutno su Šveđani sa 4 boda, slijedi ih Slovačka s 3 boda, treći su Španjolci s 2 boda i posljednja je Poljska s 1 bodom.

U posljednjem se kolu situacija u toj skupini može promijeniti. Švedska igra protiv Poljske koja ima male šanse za prolazak, a Španjolska će igrati protiv Slovačke. Dobre vijesti za nas su da Šveđani i Slovaci objektivno kvalitetom ne mogu parirati Hrvatskoj, dok ni Španjolci na ovom Euru ne izgledaju posebno dobro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari