EURO 2020

Ako Vatreni večeras pobijede Škote, otvara nam se izvrsna situacija u osmini finala!

Idi na originalni članak
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ako bi ispale trećeplasirane momčadi iz skupina B i C, onda bi Hrvatska igrala protiv prvo plasirane momčadi iz skupine E

Oglas

Puno je stvari jasnije na Europskom prvenstvu nakon utakmica u ponedjeljak, a polako se nazire s kim bi Hrvatska mogla igrati ako izbori prolazak u osminu finala.

Hrvatska, kao što smo već prije pisali, može do osmine finala na samo jedan način, a to je da u utorak pobijedimo Škotsku bilo kojim rezultatom. U svim ostalim slučajevima nastup je za Vatrene na ovom Europskom prvenstvu završen.

Na koga bismo mogli

Kako je Švicarska osigurala prolazak kao trećeplasirana reprezentacija, a Ukrajina i Finska su u dosta teškim situacijama za prolazak u drugi krug, mogli bismo izračunati tko bi mogao Vatrene dočekati u osmini finala. Ako bi ispale trećeplasirane momčadi iz skupina B i C, onda bi Hrvatska igrala protiv prvo plasirane momčadi iz skupine E, stoji u UEFA-inom vodiču.

Na vrhu te skupine trenutno su Šveđani sa 4 boda, slijedi ih Slovačka s 3 boda, treći su Španjolci s 2 boda i posljednja je Poljska s 1 bodom.

U posljednjem se kolu situacija u toj skupini može promijeniti. Švedska igra protiv Poljske koja ima male šanse za prolazak, a Španjolska će igrati protiv Slovačke. Dobre vijesti za nas su da Šveđani i Slovaci objektivno kvalitetom ne mogu parirati Hrvatskoj, dok ni Španjolci na ovom Euru ne izgledaju posebno dobro.

Exit mobile version