ANALIZA MATJAŽA KEKA: “Euforičan sam kao i cijela Hrvatska, ali treba izbjeći balkanski sindrom!“

Oduševljenje igrama Hrvatske na EURU nije mogao sakriti ni trener Rijeke i bivši slovenski izbornik Matjaž Kek koji ipak, pred susret s Portugalom, upozorava na neophodan oprez

Uspjesi hrvatske nogometne reprezentacije na EURU jedna su od glavnih sportskih tema i u susjednoj Sloveniji pa oduševljenje nije mogao sakriti ni trener Rijeke i bivši slovenski izbornik Matjaž Kek koji, ipak, pred susret s Portugalom upozorava na neophodan oprez.

“Euforičan sam kao i cijela Hrvatska, a Čačiću treba priznati ne samo da je ušutkao sve kritičare i negativiste, nego da je u reprezentaciji stvorio izvanredno ozračje”, napisao je Kek u kolumni za ljubljansko “Delo” a prenosi Hina.

“Sada svi razmišljaju pozitivno i puni su samopouzdanja, misle da Hrvatska može svakoga pobijediti jer trijumfi u kombinaciji s atmosferom stvaraju posebnu snagu koja može kompenzirati i poneki nedostatak”, naveo je trener kojega se svojedobno spominjalo i kao kandidata za izborničko mjesto u Hrvatskoj.

“No, jedna utakmica može sve promijeniti, jer se i kod Hrvata treba bojati balkanskog sindroma, iako većina igrača nastupa u najjačim europskim ligama”, upozorava Kek pred susret s Portugalom.

“To je vrlo neugodan takmac. Iako se čini da Ronaldo više nema toliko snage za igru i driblinge kao u danima kad je bio mlađi, on još uvijek ima odličan osjećaj za prostor i opsjednut je time da mora zabiti gol”, napisao je Kek za „Delo“ a prenosi Hina.

Po njegovu je mišljenju do proširivanja broja reprezentacija koje igraju na EURU došlo iz komercijalnih razloga, što se odrazilo na opći pad kvalitete prikazanih igara, ali i na znatno veći broj onih koji prate prvenstvo, a odlično je što je nogomet na kraju ipak pobijedio strah od terorizma.

Osim toga, ističe Kek, dobro je što se potvrdilo da na velikim natjecanjima više nema izrazitih favorita kao nekada pa analize na papiru ne mogu najaviti tko će se boriti za prva mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari