(ANKETA) TREBA LI BOJKOTIRATI „ČAČIĆ/MAMIĆ“ REPREZENTACIJU?! Čačić odmah pozvao „naručenog“ Pivarića umjesto Leovca!

Novoproglašeni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić danas je objavio svoj prvi popis reprezentativaca za predstojeće susrete Hrvatske, posljednje dvije utakmice skupine H kvalifikacija za EURO 2016. protiv Bugarske 10. listopada u Zagrebu i Malte 13. listopada u Ta’Qaliju.

Na Čačićevu popisu su 23 imena, od kojih su svi već barem jednom nastupili za Hrvatsku, a u odnosu na posljednju akciju, posljednju u kojoj je ibzornik bio Niko Kovač, nalaze se dva nova imena i to branič Dinama Josip Pivarić i napadač Malage Duje Čop.

S posljednjeg Kovačeva popisa nisu pozvani branič PAOK-a Marin Leovac, veznjak Hajduka Mijo Caktaš i napadač Fiorentine Ante Rebić.

Na popisu su i dva igrača HNK Rijeke, Ivan Vargić i Marko Lešković, a mi vas u našoj anketi pitamo trebaju li se oni zahvaliti na izbornikovu pozivu. Evo i zašto.

ante čačić

Novoproglašeni (namjerno upotrebljavamo tu riječ umjesto „novoizabrani“ koja barem sugerira privuk demokratičnosti izbora!) izbornik Čačić, dugogodišnji „Mamićev igrač“ koji je dosad promijenio svu silu klubova ali je uvijek „Tati“ na raspolaganju kad ovaj to zatraži – bilo u Dinamu bilo u filijali, Lokomotivi – napravio je malo promjena u odnosu na izbor bivšeg Nike Kovača, no te promjene su vrlo znakovite.

Lijevi bek zagrebačkog Dinama Josip Pivarić , protiv kojeg osobno nemamo ništa, već se neko vrijeme sa strane njegova zainteresiranog matičnog kluba (čitaj: braće Mamić) „gura“ u reprezentaciju, premda – unatoč njegovim nešto boljim igrama posljednjih tjedana – većina nogometnih znalaca procjenjuje kako taj igrač nema reprezentativni kapacitet.

leovac

No ipak ga se, eto, pretpostavlja dokazanom internacionalcu Leovcu koji je, usto, potpisao za renomirani europski klub (PAOK), dok Dinamo – unatoč nedavnom neočekivanom i sretnom i spretnom trijumfu nad moćnim Arsenalom – godinama stanuje u predvorju Europe, da ne kažemo da je godinama kanta za napucavanje u međunarodnim natjecanjima, bila to Liga prvaka ili Europska liga.

Pozivom Pivarića u reprezentaciju samo je, naime, potvrđeno ono što velika većina hrvatskog navijačkog puka misli, a to je da je izborom Ante Čačića za izbornika hrvatske reprezentacije do grotesknosti i neukusa dovedena vladavina jednog čovjeka u hrvatskom nogometu, koji je sada nakon vlasništva u zagrebačkom prvoligašu (ili, zapravo, u njih nekoliko!) bez imalo srama otkrio i dosad barem malo prikrivanu vladavinu nad nogometnom reprezentacijom Hrvatske, skrivenu iza „nevinog“ lica i izjava nominalnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

Raspoloženje hrvatskih navijača prema nogometnoj reprezentaciji svoje zemlje izborom Ante Čačića za izbornika nikada nije bilo na ovako niskim granama – velika masa navijača na društvenim mrežama izjašnjava se kako za „ovu i ovakvu reprezentaciju neće navijati“, a kada se prisjetimo mlakih igara nekih (većine?) hrvatskih reprezentativaca u posljednjim kvalifikacijskim susretima za EP protiv Azerbajdžana i Norveške, ne bi dali ruku u vatru da i dobar dio reprezentativaca „tiho“ bojkotira reprezentaciju dok njome vlada Zdravko Mamić.

Stoga se posve razumljivima čine i akcije nekih medija, poput portala Index.hr, koji je pokrenuo facebook inicijativu „Bojkot“ kojom poziva igrače hrvatske reprezentacije da bojkotiraju reprezentaciju dok njome upravlja „Mamić/Šuker/Čačić“ trijumvirat.

Igrači, vrijeme je da i vi progovorite“, poziva Index.hr hrvatske reprezentativce, dodajući kako „bijesni navijači porukama bombardiraju HNS i poručuju igračima: Bojkotirajte reprezentaciju“!

Navijači su razočarani činjenicom da je reprezentaciju preuzeo dosadašnji trener Lokomotive, Dinamove filijale, ističe Index.hr, a donosi i neke reakcije navijača:

Hrvatski nogomet je od danas i službeno mrtav.

“Bilo bi fora da i igrači počnu bojkotirati repku dok je ovo vodstvo na čelu.”

“Kapetane, podnesi ostavku i pozovi igrače na bojkot ovo je postala lakrdija, a ne institucija u koju smo se kleli i radi nje držali ruku na srcu.”

“Do sada nisam razumio navijače ali od sada DA”

“Nemojte više igrati za njih i sami će otići…”

“Preimenujte se u ZNS..Zdravkov nogometni savez!!”

“Bojim se da neredi u Milanu i svastika na Poljudu budu mila majka za ono što će se dalje događati.”

Portal Riječan.in za vas pak ima anketno pitanje: Trebaju li se igrači  odazvati pozivu izbornika Čačića u “Mamićevu reprezentaciju”?

Ponuđena odgovora samo su dva – DA i NE, a anketa će na reprezentativnom uzorku pokazati što žitelji Primorsko-goranske županije misle o ovoj lakrdiji oko hrvatske nogometne reprezentacije.

[yop_poll id=”6″]

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari