VATERPOLO, FINALE OLIMPIJSKIH IGARA

Barakude osvojile srebro u Parizu, vaterpolisti Srbije bolji u finalu Olimpijskih igara

Dvoboj Hrvatske i Srbije ujedno je bio i dvoboj reprezentacija koje su uzele posljednja tri zlata na olimpijskim igrama, Hrvatska u Londonu 2012., Srbija u Riju 2016. i Tokiju 2021.

HRVATSKA – SRBIJA 11:13 (2-5, 3-3, 3-3, 3-2)

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u nedjelju je odigrala treće finale ove godine, a uz osvojeno svjetsko zlato i europsko srebro, čekalo se zlato nakon finalne utakmice Olimpijskih igara protiv Srbije u bazenu u La Defenceu. Nažalost, navijaći Barakuda nisu ga dočekali, Srbija je bila bolja.

Nakon nešto više od dvije minute igre dobili smo prvog igrača više i odmah to iskoristili za vodstvo preko Fatovića za 1-0. Srbi su nam zatim zabili dva gola u nizu za preokret, prvo je pogodio Ubović, a potom i Ćuk, no uzvratili smo ponovno s igračem više kada je za 2-2 strijelac bio Marinić Kragić.

Nakon toga su pogađali za Srbiju Ćuk te dvaput Jakšić pa nam je Srbija prvi put na utakmici pobjegla na plus tri (5-2).

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Srećom pa smo igrali dobro s igračem više na otvaranju pa smo na početku druge četvrtine preko Lončara iskoristili već treći takav napad za 3-5. No, odmah su uzvratili Srbi preko Vica te se vratili na plus tri, a onda i preko Rašovića prvi put otišli na plus četiri (7-3).

Mučili smo se dosta u napadu u tom razdoblju igre, a onda je Fatović nekako pronašao put do gola za 7-4. Ubrzo smo zabili preko Marinića Kragića i stigli na minus dva. No, Srbi su bili gotovo nepogrešivi s igračem više, pa su u još jednom takvom napadu preko Dedovića stigli na 8-5, što je bio i rezultat nakon druge četvrtine.

Ni početak treće dionice nije donio bolju igru Hrvatske, a Srbija je preko Rašovića opet otišla na plus četiri (9-5). Uzvratili smo preko Vrlića i vratili na minus tri. Nakon toga igralo se gol na gol. Drašović i Mandić pogađali su za Srbe, a Joković i Harkov za Barakude.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Posljednju četvrtinu otvorili smo golom Vrlića i stigli nakon dugo vremena na minus dva (11-9). Imali smo nakon toga nekoliko situacija da dođemo na samo minus jedan, no ruka je zadrhtala u ključnim trenucima, a onda nam je Dedović uz dosta sreće 3:13 do kraja zabio za 12-9 Srbije. Harkov je do kraja tek smanjio na 12-10, da bi na plus tri za Srbiju vratio Ćuk, a konačnih 13-11 postavio je Burić.

Hrvatska ima sedam medalja u Parizu

Hrvatska je u Parizu osvojila sedam medalja, jedina je još nepoznanica hoće li vaterpolisti biti zlatni ili srebrni. Barbara Matić u džudu i braća Sinković u veslanju osvojili su zlata, srebrna je bila Donna Vekić u tenisu, a bronce oko vrata imaju Miran Maričić u streljaštvu, Sandra Elkasević u atletici i Lena Stojković u tekvondou.

Amerikancima bronca

Američka muška vaterpolska reprezentacija osvojila je brončanu medlaju na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je u susretu za treće mjesto boljim izvođenjem peteraca svladala Mađarsku sa 11-8 (3-2, 1-1, 2-2, 2-3; 3-0).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari