BAZENI KANTRIDA: Od petka do nedjelje traje 19. Primorje Synchro Cup

Idi na originalni članak

Od petka 14. lipnja do nedjelje 16. lipnja na Bazenima Kantrida u Rijeci možete posjetiti tradicionalni 19. Primorje Synchro Cup u sinkroniziranom plivanju u organizaciji Kluba sinkroniziranog plivanja “Primorje Aqua Maris” iz Rijeke. 

Oglas

Na natjecanju nastupaju juniorke (15-18 godina) te mlađe juniorke (13-15 godina) iz 15 europskih klubova i reprezentacija, ukupno njih 140. Osim domaćina, riječkog kluba Primorje Aqua Maris, od hrvatskih klubova sudjeluje Zagrebački sinkro klub. Strane natjecateljice na 19. PSC dolaze iz Austrije, Mađarske, Finske, Slovenije, Švicarske, Češke i Italije.

Satnica natjecanja po disciplinama izgleda ovako (može biti promjena ovisno o broju prijavljenih plivačica):

14. lipanj 2019. – petak

solo (mlađe juniorke); teh. solo (juniorke)     9:30

tehnički tim (juniorke) 11:30

duet i mixed duet (ml. juniorke); teh. duet (juniorke) 16:00

15. lipanj 2019. – subota

teh. vještine – figure (ml. juniorke)   9:00

duet slob. (juniorke) 15:00

SVEČANO OTVARANJE 17 sati

kombinirane rutine (juniorke) 17:15

tim (mlađe juniorke) 17:45

proglašenje pobjednika za

održane discipline (petak i subota) 18:15

16. lipanj 2019. – nedjelja

solo slob. (juniorke)  9 i 30 sati

kombinirane rutine (ml. juniorke) 11 i 30 sati

slobodni tim (juniorke) 12 sati

proglašenje pobjednika za

održane discipline (nedjelja) i ukupnog pobjednika   12:45

Pobjednici će biti proglašeni za svaku kategoriju i disciplinu posebno, a dodjeljuje se i pehar ukupnom pobjedniku Kupa.

Ove godine su na Primorje Synchro cupu će u juniorskoj konkurenciji nastupiti 14 sola (slobodnih i tehničkih), 17 dueta (slobodnih i tehničkih), 4 tima (slobodnih i tehničkih) i 2 kombinirane rutine, a u konkurenciji mlađih juniorki vidjet ćemo 15 sola, 10 dueta uključujući i jedan mix duet (prvi put na Primorje synchro cupu), 6 timova i 5 kombiniranih rutina. Vizualno su najatraktivnije discipline tim i kombinacije gdje nastupa 8 odnosno 10 plivačica.

Primorje Synchro cup je jedino hrvatsko natjecanje u sinkroniziranom plivanju koje je uvršteno u LEN (Europska plivačka federacija) kalendar natjecanja i jedino međunarodno natjecanje koje se održava u Hrvatskoj. Vrhovni sudac natjecanja je Marija Šavko iz Rijeke, a osim plivačica na takmičenje dolazi i velik broj stranih sudaca kao i službeni promatrač Europske plivačke federacije, ove godine to će biti Tsarkova Elena iz Rusije, koji će ocjenjivati suce. 

 

Exit mobile version