SUPERSPORT HNL

Galerija | Bijeli promašili ‘milijun’ prilika, VAR im ponišio dva gola. Osvojili samo bod sa Šibenikom na Rujevici

U prvom poluvremenu Riječani su imali 4-5 stopostonih prilika za pogodak, nažalost nijednu nisu realizirali. Iako je na Rujevici osvojen samo bod, veseli dojam da su bijeli nakon duljeg vremena izgledali kao – momčad! Momčad koja je u prvom poluvremenu ‘razbila’ goste – nedostajo je samo netko da pospremi sve te lopte u mrežu…

RIJEKA – ŠIBENIK 0:0 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 10. kola Supersport HNL. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Gledatelja: 3371.

RIJEKA: Labrović – Grgić, Krešić, Vlasenko, Vukčević, Selahi, Hodža, D. Pavlović, Djuričin, Ampem, Obregon

ŠIBENIK: Rogić – Perić, Matić, Mesa, Arai, Salamon, Rak, Matić, Mina, Čanadi, Delić

Čini se da se počinju nazirati konture rada novog trenera Sersea Cosmija! Iako Šibenik, uz dužno poštovanje gostima koji su puno bolji na prvenstvenoj ljestvici od Rijeke, nisu momčad te kvalitete da bi na premoći bijelih na terenu trebalo graditi neki veliki optimizam, raduje omjer posjeda lopte i udaraca na gol u ovoj utakmici.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je u prvom poluvremenu potpuno nadigrala goste kreiravši 4-5 stopostotnih prilika, a da Šibenčani na odmor nisu otišli s 3-4 lopte u mreži mogu zahvaliti samo Djuričinu, Obregonu, Ampemu i Grgiću koji nisu namjestili svoje ‘nišanske sprave’ u dovoljnoj mjeri.

Teško je i pobrojati sve šanse bijelih. U 7. minuti Selahi je sjajno oduzeo loptu i precizno proigrao Djuričina koji se sjurio prema golu. Obregon je dolazio iz drugog plana, Djuričin je krenuo prema golu i našao se u odličnoj prilici, ali udarac je obranio Rogić.

U 17. minuti Grgić i Selahi odličnim duplim pasom otvorili su prostor Hodži koji je gurnuo loptu za Obregona. Napadač Rijeke matirao je Rogića, ali pomoćni sudac označio je zaleđe, a odluku je potvrdio VAR.

U 19. minuti lijepa akcija Rijeke po lijevoj strani, Prince je ušao u kazneni prostor i proigrao Djuričina čiji je udarac otišao pored gola.

U 26. minuti Selahi je odličnom dugom loptom proigrao Obregona, koji se u pratnji stopera izborio za poziciju, ali previše je oklijevao i na kraju je lopta završila u gol autu.

Samo minutu kasnije Vukčević je sjajno proigrao Prineca koji se sjurio u kazneni prostor i pokušao proigrati Djuričina koji je dolazio sam na drugoj vratnici. Obrana Šibenika kratko je odbila loptu, natrčao je Grgić ali nije dobro zahvatio loptu i udarac s 14 metara otišao je preko gola.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 41. minuti nova prilika za Rijeku. Obregon se još jednom našao u dobroj situaciji, izašao pred Rogića u situaciju ‘jedan na jedan’, sali vratar gostiju opet brani!

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena i najbolje šanse Rijeke!

U 45. minuti Grgić je ubacio iz auta u kazneni prostor, lopta je nakon nekoliko odbijanja na kraju došla do Prince koji je snažnim udarcem s 15 metara poslao loptu pod prečku Rogićeva gola ali se vratar gosdtiju ponovno refleksno izvio i ‘izvadio’ lopti iz gola u korner kada su ju mnogi već vidjeli u mreži!

I upravo nakon tog kornera nevjerojatan promašaj Djuričina. Nakon udarca s kuta lopta je došla do Djuričina koji je ostao sam na pet metara pred golom Šibenika, ali Rogić opet instiktivno, nogom, zaustavlja loptu po udarcu napadača bijelih.

U drugom dijelu gledali smo ipak nešto drugačiju utakmicu. Trener gostiju shvatio je da će takvim rasporedom snaga njegova momčad kad-tad primiti gol ili dva pa se odlučio braniti – napadom. Ušli su napadači Čop i Dolček i situacija na terenu se izmijenila utoliko da smo pored napadačkih ambicija Rijeke dobili i ofanzivno nastrojene Šibenčane.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Uz ravnomjerniji odnos snaga na travnjaku, izostale su i velike prilike za gol. U 68. minuti odličan dupli pas odigrali su Obregon i Djouahra, uslijedio je ubačaj ali lopta je prošla iza leđa Vučkića. Grgić je vratio loptu u kazneni prostor Šibenika, natrčao je Selahi na 16 metara, ali nije dobro zahvatio loptu.

U 76. minuti vidjeli smo brzu kontru Šibenika, Vlasenko je pravovremenom reakcijom izbio loptu ispred Čopa u korner. U 83. minuti najbolja prilika Rijeke u drugom dijelu! Selahi je ostao sam na 16 metara, veznjak Rijeke je naciljao no lopta je po njegovu udarcu otišla pored gola.

Rijeka je na samom isteku utakmice imala i podosta sreće. U sudačkoj nadoknadi gosti su imali slobodan udarac iz veće daljine, lopta je nakon odbijanja u šesnaestercu pred Labrovićem došla do Dolčeka koji ju je s nekih 12 metara snažnim udarcem poslao u lijevi stativu Labrovićeva gola.

Nesposredno prije zadnjeg sučevog zvužduka svoj udarac je s nekih 20-tak metara oprobao i Skorup, Labrović je bio spreman na to.

Na kraju, podjela bodova. Unatoč tome što su u zadnjim sekundama susreta mogli ostati bez svega, nezadovoljniji trebaju biti Riječani. U prvom dijelu utakmice trebali su Šibenčanima utrpati 3-4 komada…

Standings provided by SofaScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari