BIJELI „SELE“ U KOPRIVNICU: U subotu prva od dvije presudne utakmice sa Slaven Belupom

Nogometaše Rijeke očekuju dva gostovanja u Koprivnici, prvo u prvenstvu (subota, 19 sati), a onda u utorak u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske (utorak, 17.30 sati)

Nogometaši Rijeke ovoga tjedna vraćaju se obvezama na travnjaku, u sklopu 29. kola MAXtv Prve lige gostuju kod Slaven Belupa.

Sastavi iz Rijeke i Koprivnice u mjesec dana odigrat će tako tri utakmice. Izabranici Matjaža Keka slavili su u prvoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske (2:1), a sada ih očekuju dva gostovanja u Koprivnici, prvo u prvenstvu (subota, 19 sati), a onda u utorak u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske (utorak, 17.30 sati).

Rijeka je slavljem prvoj utakmici u Kupu Hrvatske nanijela prvi poraz Slaven Belupu ove sezone u četvrtom međusobnom ogledu.

Statistika govori da je Rijeka u 61 ogledu protiv Slaven Belupa upisala 23 pobjede, 25 remija, te je poražena u 13 navrata uz gol razliku 86:61. Posljednjih čak šest ogleda u prvenstvu okončano je remijem!

Kada je u pitanju prvenstvo Rijeka već 15 utakmica zaredom na zna za poraz od Slaven Belupa, a u tom je periodu upisala šest pobjeda i devet remija. Slaven je posljednji put slavio 4. studenog 2011. (1:0), dok je Rijeka posljednji put u ligi svladala Koprivničane 16. srpnja 2014. godine.

Najviše nastupa u međusobnim susretima upisali su Kristijan Čaval i Vedran Purić (19), a slijede Mateas Delić i Marijo Dodik (18). Najviše pogodaka u međusobnim ogledima postigao je Marijo Dodik (9), a prate ga Ahmad Sharbini (7) i Admir Hasančić (6).

Matjažu Keku ovo će biti 13. utakmica na klupi Rijeke protiv Slaven Belupa, zasad je upisao pet pobjeda i sedam remija. Prvo mjesto po tom kriteriju zasad drži Elvis Scoria koji je dosad vodio 15 međusobnih ogleda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari