BIJELI „SELE“ U KOPRIVNICU: U subotu prva od dvije presudne utakmice sa Slaven Belupom

Idi na originalni članak

Nogometaše Rijeke očekuju dva gostovanja u Koprivnici, prvo u prvenstvu (subota, 19 sati), a onda u utorak u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske (utorak, 17.30 sati)

Oglas

Nogometaši Rijeke ovoga tjedna vraćaju se obvezama na travnjaku, u sklopu 29. kola MAXtv Prve lige gostuju kod Slaven Belupa.

Sastavi iz Rijeke i Koprivnice u mjesec dana odigrat će tako tri utakmice. Izabranici Matjaža Keka slavili su u prvoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske (2:1), a sada ih očekuju dva gostovanja u Koprivnici, prvo u prvenstvu (subota, 19 sati), a onda u utorak u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske (utorak, 17.30 sati).

Rijeka je slavljem prvoj utakmici u Kupu Hrvatske nanijela prvi poraz Slaven Belupu ove sezone u četvrtom međusobnom ogledu.

Statistika govori da je Rijeka u 61 ogledu protiv Slaven Belupa upisala 23 pobjede, 25 remija, te je poražena u 13 navrata uz gol razliku 86:61. Posljednjih čak šest ogleda u prvenstvu okončano je remijem!

Kada je u pitanju prvenstvo Rijeka već 15 utakmica zaredom na zna za poraz od Slaven Belupa, a u tom je periodu upisala šest pobjeda i devet remija. Slaven je posljednji put slavio 4. studenog 2011. (1:0), dok je Rijeka posljednji put u ligi svladala Koprivničane 16. srpnja 2014. godine.

Najviše nastupa u međusobnim susretima upisali su Kristijan Čaval i Vedran Purić (19), a slijede Mateas Delić i Marijo Dodik (18). Najviše pogodaka u međusobnim ogledima postigao je Marijo Dodik (9), a prate ga Ahmad Sharbini (7) i Admir Hasančić (6).

Matjažu Keku ovo će biti 13. utakmica na klupi Rijeke protiv Slaven Belupa, zasad je upisao pet pobjeda i sedam remija. Prvo mjesto po tom kriteriju zasad drži Elvis Scoria koji je dosad vodio 15 međusobnih ogleda.

Exit mobile version