MLS OBJAVIO PLAĆE IGRAČA

Bivši igrači Rijeke najplaćeniji Hrvati u američkoj nogometnoj ligi MLS

Screenshot YouTube video

Američka nogometna liga (MLS) objavila je plaće svih igrača koji su pod ugovorom u najjačem nogometnom natjecanju u Sjedinjenim Američkim Državama

Na popisu su svi igrači koji su pod ugovorom bili 15. travnja, a na njemu je uz garantirani dio plaće vidljiv i iznos koji bi igrači mogli ostvariti bonusima, piše Index.hr koji je izdvojio plaće jedina tri hrvatska igrača u MLS-u.

Kreilach najplaćeniji Hrvat

Damir Kreilach (33) najplaćeniji je hrvatski nogometaš u SAD-u. Trenutno je u petoj sezoni s Real Salt Lakeom i po sadašnjem ugovoru zarađuje 1.4 milijuna dolara godišnje, što je gotovo 10 milijuna kuna. Njegova plaća 46. je najveća u MLS-u, a s bonusima ove godine može zaraditi 1.55 milijuna dolara.

Prošle godine je briljirao sa 16 golova i devet asistencija, dok je ove zbog ozljede nastupio u tek pet od 12 kola i zabio jedan gol. Seniorsku karijeru je započeo u Rijeci 2007. i ondje se zadržao sve do 2013. godine. Nakon toga je proveo pet sezona u Union Berlinu pa se preselio u SAD.

Slijedi ga još jedan bivši igrač Rijeke

Drugi Hrvat pod ugovorom u MLS-u je branič Dario Župarić (30), nogometaš Portland Timbersa. Zarađuje 750 tisuća dolara godišnje, što je oko 5.4 milijuna kuna. Njemu je ovo treća godina u Portlandu, a prethodno je igrao za Cibaliju, Pescaru i Rijeku. Bonusima si može uprihoditi još 16 tisuća dolara.

Treći hrvatski nogometaš u SAD-u jest vratar Kristijan Kahlina (29). Njemu je ovo prva sezona u MLS-u, baš kao i njegovom klubu Charlotte FC-u. Kahlina ondje ima plaću od 425 tisuća dolara, što je nešto više od tri milijuna kuna. S bonusima može zaraditi 450 tisuća dolara. Njega najbolje pamtimo kao kapetana Gorice u 1. HNL, a nakon jedne godine u Ludogorcu prešao je u SAD.

Shaqiri zarađuje najviše u ligi

Najplaćeniji igrač u MLS-u jest švicarski reprezentativac Xherdan Shaqiri, koji je u SAD-u od ove godine. Chicago Fire dao mu je plaću od 7.3 milijuna dolara, a s bonusima se to može popeti i preko osam milijuna. Slijede ga Javier Hernandez (LA Galaxy, 6 milijuna dolara) i Gonzalo Higuain (Inter Miami, 5.1 milijun dolara), piše Index.hr.

Cijeli popis pogledajte  OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari