MLS OBJAVIO PLAĆE IGRAČA

Bivši igrači Rijeke najplaćeniji Hrvati u američkoj nogometnoj ligi MLS

Idi na originalni članak
Screenshot YouTube video

Američka nogometna liga (MLS) objavila je plaće svih igrača koji su pod ugovorom u najjačem nogometnom natjecanju u Sjedinjenim Američkim Državama

Oglas

Na popisu su svi igrači koji su pod ugovorom bili 15. travnja, a na njemu je uz garantirani dio plaće vidljiv i iznos koji bi igrači mogli ostvariti bonusima, piše Index.hr koji je izdvojio plaće jedina tri hrvatska igrača u MLS-u.

Kreilach najplaćeniji Hrvat

Damir Kreilach (33) najplaćeniji je hrvatski nogometaš u SAD-u. Trenutno je u petoj sezoni s Real Salt Lakeom i po sadašnjem ugovoru zarađuje 1.4 milijuna dolara godišnje, što je gotovo 10 milijuna kuna. Njegova plaća 46. je najveća u MLS-u, a s bonusima ove godine može zaraditi 1.55 milijuna dolara.

Prošle godine je briljirao sa 16 golova i devet asistencija, dok je ove zbog ozljede nastupio u tek pet od 12 kola i zabio jedan gol. Seniorsku karijeru je započeo u Rijeci 2007. i ondje se zadržao sve do 2013. godine. Nakon toga je proveo pet sezona u Union Berlinu pa se preselio u SAD.

Slijedi ga još jedan bivši igrač Rijeke

Drugi Hrvat pod ugovorom u MLS-u je branič Dario Župarić (30), nogometaš Portland Timbersa. Zarađuje 750 tisuća dolara godišnje, što je oko 5.4 milijuna kuna. Njemu je ovo treća godina u Portlandu, a prethodno je igrao za Cibaliju, Pescaru i Rijeku. Bonusima si može uprihoditi još 16 tisuća dolara.

Treći hrvatski nogometaš u SAD-u jest vratar Kristijan Kahlina (29). Njemu je ovo prva sezona u MLS-u, baš kao i njegovom klubu Charlotte FC-u. Kahlina ondje ima plaću od 425 tisuća dolara, što je nešto više od tri milijuna kuna. S bonusima može zaraditi 450 tisuća dolara. Njega najbolje pamtimo kao kapetana Gorice u 1. HNL, a nakon jedne godine u Ludogorcu prešao je u SAD.

Shaqiri zarađuje najviše u ligi

Najplaćeniji igrač u MLS-u jest švicarski reprezentativac Xherdan Shaqiri, koji je u SAD-u od ove godine. Chicago Fire dao mu je plaću od 7.3 milijuna dolara, a s bonusima se to može popeti i preko osam milijuna. Slijede ga Javier Hernandez (LA Galaxy, 6 milijuna dolara) i Gonzalo Higuain (Inter Miami, 5.1 milijun dolara), piše Index.hr.

Cijeli popis pogledajte  OVDJE.

Exit mobile version