Borilački spektakl KSW 51. u Areni Zagreb na RTL2 i RTLplay

U subotu, 9. studenoga ugledna poljska borilačka MMA promocija KSW, prepoznata kao jedna od vodećih svjetskih MMA promocija u posljednje tri godine te najveća MMA priredba u Europi, svoj 51. događaj po prvi je put odlučila održati u Hrvatskoj, u Areni Zagreb

Spektakl počinje u 19:40 sati i moći će se uživo u cijelosti pratiti na RTLplayu uz komentare Marka Petraka, dok odabrane borbe, također uživo, gledatelji mogu gledati na RTL-u 2 od 21:50 sati uz voditelje Antonija Vuksanovića i Matiju Blaževića.

Pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika hrvatske obožavatelje ove borbene vještine u Zagrebu čeka spektakl na kojem će sudjelovati najveće zvijezde KSW-a, među kojima je čak pet Hrvata. Na RTL-u 2 moći ćemo uživo pratiti susrete Denisa Stojinića protiv Ante Delije, Daniela Torresa protiv Filipa Pejića, Antuna Račića protiv Damiana Stasiaka, Vase Bakočevića protiv Borysa Mańkowskog te Mariusza Pudzianowskog protiv Erka Juna.

U teškoj kategoriji do 120,2 kg gledat ćemo borbu Dubrovčanina Ante „Walking Trouble“ Delije(16_3), visokog (196 cm) i snažnog 29-godišnjeg borca, koji se može pohvaliti pobjedama na Professional Fighters League i Rizin priredbama. Štićeniku legendarnog Mirka Filipovića suprotstavit će se Denis “Menace” Stojnić (13-3) iz Bosne i Hercegovine, veteran, neporažen zadnjih deset godina, koji odbrojava 15 godina na borilačkoj sceni. Legendarni borac u UFC-u bilježi borbe protiv uglednih imena kao što su Dion Staring, Ricco Rodriguez, Mighty Mo i Christian M’Pumbu.

Zagrepčanina Filipa „Nitro“ Pejića (14-2-2) već smo imali prilike upoznati na RTL-u u sukomentatorskoj ulozi na jednom od prošlih KSW eventa, ali i u oktogonu na 48. KSW priredbi, što je bio njegov premijerni nastup na KSW-u krajem travnja ove godine kada je trijumfirao protiv Poljaka Filipa Wolanskog (11-3). Ovoga puta u Areni ga čeka Brazilac Daniel „Tucanao“ Torres, u perolakoj kategoriji do 65,8 kg.

S impresivnim omjerom pobjeda i poraza, Dubrovčanin Antun “Killer” Račić (28-8-1) borit će se za upražnjeni naslov u bantam kategoriji protiv Poljaka Damina “Webster” Stasiaka (11-6). Antun Račić pridružio se KSW-u 2017. i otad ne zna za poraz. Svoj prvi nastup u MMA-u Račić je imao prije deset godina, otkad je jedan od najboljih boraca u kategoriji do 61,2 kg, a sada će imati priliku podići naslov pred domaćom publikom.

U predzadnjoj borbi večeri, u kategoriji do 73 kg, bivši prvak u velter kategoriji Borys „The Tasmanian Devil“ Mankowski (19-8-1) susrest će se s Vasom „The Psycho“ Bakočevićem (39-18-1). Bivši i najdugovječniji prvak KSW-a u velter kategoriji Borys Mankowski pokušat će zaboraviti zadnjih nekoliko godina, obilježenih porazima protiv Mameda Khalidova, Roberta Soldića i Normana Parkea, vrijeme kada su ozljede ograničavale njegove nastupe u kavezu. Prije 2017. i tog lošeg razdoblja u karijeri, Poljak je smatran jednim od najboljih velter boraca u Europi kada je pobjeđivao Johna Maguirea, Jesseja Taylora i Davida Zawadea. Protivnik će mu biti povratnik Vaso Bakočević iz Crne Gore, jedan od najpopularnijih boraca s Balkana. Hrabri Bakočević s razlogom nosi nadimak „The Psycho“ jer se bori protiv boraca raznih kategorija, uključujuće i one iz teške. Prošlo je više od pet godina od njegove posljednje borbe u KSW-u, no sada je Bakočević ponovno u KSW-u. Spomenimo i impresivan omjer ovog neustrašivog borca – u zadnjih 14 borbi poražen je samo jednom.

Glavna borba večeri rezervirana je za Mariusza Pudzianowskog (12-7) i Erka “The Body Hunter”Juna (3-0), u teškoj, u kategoriji do 120,2 kg. Bit će to povijesni susret snagatora, peterostrukog osvajača titule najjačeg čovjeka svijeta Mariusza Pudzianowskog (12-7) i bosanske zvijezde bodybuildinga Erka Juna (3-0).

2017. godine 39. KSW održan je u Varšavi, uz prisutnost 57.766 ljudi postao je najveći MMA događaj u Europi i drugi najveći MMA događaj svih vremena. Kasnije te godine Promocija je organizirala svoj prvi događaj u Dublinu, u Irskoj – 3Areni s kapacitetom od 13.000, nakon čega je uslijedila londonska Wembley Arena, da bi ove godine veliki događaj dobio i novo mjesto održavanja izvan Poljske – Arenu Zagreb!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari