SVAKA ČAST

Braća Sinković osvojili svoje drugo olimpijsko zlato!

Foto: Facebook

Braća Valent i Martin Sinković trijumfom u dvojcu na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojili su svoje drugo, a 13. zlatno odličje na ljetnim igrama za Hrvatsku od samostalnosti.

Ovo je drugo zlato za Hrvatsku u Tokiju, tri dana nakon što je tekvandoašica Matea Jelić bila najbolja u kategoriji do 67 kilograma, javlja HRT.

– Ne znam što pametno reći, rekli smo sve na stazi. Utrka točna kakvu smo zamislili. Rumunje smo dobili svaki put kad su nas probali stići, rekao je Martin Sinković koji je uputio pozdrav cijeloj obitelji.

Pozdravima se pridružio i brat Valent.

– Rumunji su nas testirali do krajnjih granica. Krenuli su prije nego što smo mislili u napad, na 1000 metara već, malo smo ih pustili da uđu, a onda smo na 750 udarili do kraja da ne osjete krv. Zadnjih 200 bilo je odrađivanje posla, rekli su smo da nećemo dizati.

– Htjeli smo prvi prijeći cilj i to smo ostvarili. Ispisali smo povijest, ispisali smo povijest s prvim svjetskim zlatom, a sada smo se još digli. Upisali smo se u veslačke anale i sad uživamo!, rekao je Martin.

Poručio je Valent Sinković da im je trener Nikola Bralić rekao da se sada trebaju razveslati, ali sada ga neće poslušati!

VIDEO DANA:

Senzacionalna odluka: Sinkovići se vraćaju u staru disciplinu!

Na presici olimpijskih pobjednika, Valent i Martin Sinković obznanili su da se vraćaju u skul veslanje (s dva vesla kod oba veslača) odnosno u disciplinu u kojoj su bili olimpijski pobjednici u Riju 2016., javlja Večernji list.

Kazali su to na presici na kojoj je glavna tema bila njihov uspjeh za anale a to je da su postali prva muška posada u povijesti svjetskog veslanja koja je u dva olimpijska ciklusa osvojila sve što se osvojiti moglo – olimpijsko, europsko i svjetsko zlato – u dvije posve različite discipline. Štoviše, u dva posebna načina veslanja, onom s dva vesla u rukama svakog od veslača (skul) i onom s po jednim veslom u ruci (rimen).

A taj “breaking news” predstavlja njihova odluka da ponovo promijene disciplinu. Štoviše, baš kao što su nakon osvojenog zlata u Riju odlučili napustiti dvojac na pariće i nastaviti karijeru kao dvojac bez kormilara, sada su pak odlučili vratiti se na “tvorničke postavke”.

Kad su ih pitali što će veslati sljedeće, jer u veslanju nije rijetkost da se prelazi iz manjih čamaca u veće i obratno, Sinkovići su iznenadili auditorij, a o tome su obojica pričala u razgovoru za Večernji list.

– Kako smo na trima posljednjim Olimpijskim igrama veslali u tri različite discipline, pitali su nas što ćemo veslati sljedeće. Rekli smo da znamo da nećemo dvojac bez kormilara, a za ostalo ćemo vidjeti. Pet godina je bilo dosta. Bilo je izazovno, posebno za nas skulere. Imali smo dosta oscilacija u treningu, ali smo sretni kako smo to sve zaključili. Zapravo, odlučili smo se vratiti u skul veslanje jer nikad nismo bili zadovoljni sa sobom u dvojcu bez kormilara kao u dvojcu na pariće. Dakako, nećemo ići u neku disciplinu u kojoj nećemo konkurirati za zlato. Za početak ćemo veslati dvojac na pariće.

– U dvojac bez kormilara se sigurno nećemo vratiti. Za sada idemo u dubl i uvjeren sam da ćemo guštati. Znamo da se vraćamo u žestoku konkurenciju, no to će biti naš novi izazov. Uostalom, ja vjerujem da ćemo se mi vrlo brzo vratiti u štos. Sudeći po onom jednom treningu kojeg smo odradili lani možda već za mjesec-dva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari