FENOMENALAN USPJEH!

BRAVO! Filipu Zubčiću srebrna medalja na Svjetskom prvenstvu u u Cortini d’Ampezzo!

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Filip Zubčić svoju sjajnu skijašku formu potvrdio je danas u paralelnom veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Cortini d’Ampezzo

Riječ je o novoj disciplini na svjetskim skijaškim prvenstvima koja bi svojim pomalo revijalnim, kup-formatom trebala dodatno podići zanimanje za Svjetsko prvenstvo FIS-a. No medalja je – medalja, i Filip Zubčić je danas posve zasluženo ušao u povijest hrvatskog i svjetskog skijanja!

Nakon što je u eliminacijskim vožnjama paralel-veleslaloma pobijedio redom Nijemca Stefana Luitza (osmina finala), Amerikanca Radamusa (četvrtfinale) i Švicarca Loica Meillarda (polufinale), u finalu je Filipa Zubčića, u dvije vožnje, čekao Francuz Mathieu Faivre.

Nažalost, u prvoj od dvije finalne vožnje paralelnog veleslaloma Zubčić je na sredini staze napravio jednu grešku koja ga je koštala zaostatka od 23 stotinke sekunde. U drugoj vožnji to nije mogao nadoknaditi jer je vozio na nešto “sporijoj” strani staze.

No bez obzira na to, ovo je ogroman uspjeh za Filipa i hrvatsko skijanje!

Filipa Zubčića na Svjetskom prvenstvu u Cortini d’Ampezzo još čeka nastup u njegovoj najdražoj disciplini – veleslalomu, gdje hrvatska sportska javnost, zbog Filipove odlične forme, od njega također može očekivati sjajan rezultat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari